BISKUPIJSKA NATJECANJA VJERONAUČNE OLIMPIJADE
Varaždinska biskupija

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/03/zaweb.jpgBISKUPIJSKA NATJECANJA VJERONAUČNE OLIMPIJADE<br>Varaždinska biskupija

Međužupanijsko/biskupijsko natjecanje Vjeronaučna olimpijada s temom „Kršćani na putu dijaloga“, za učenike s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije održano je u petak, 9. ožujka 2018. godine. Za učenike osnovnih škola u OŠ Trnovec, a srednjih škola u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin.
Najbolje rezultate ostvarili su osnovnoškolci iz OŠ Trnovec te srednjoškolci iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin i tako se plasirali na državnu razinu natjecanja, koja će se održati od 18. do 20. travnja 2018. godine u Poreču.
Sukladno bodovnom pragu na međužupanijsko/biskupijsko natjecanje iz vjeronauka plasiralo se 10 ekipa osnovnih škola: OŠ Cestica, OŠ Donja Dubrava, OŠ Vinica, OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, OŠ Trnovec, OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, OŠ Sveta Marija, OŠ “Gustav Krklec”, Maruševec, OŠ “Nikola Zrinski” Jalžabet, OŠ Koprivnički Ivanec te 5 ekipa srednjih škola: Srednja škola Prelog, Srednja škola Ivanec, Gospodarska škola Varaždin, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec te Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin.
Susreti su započeli intoniranjem himne Republike Hrvatske, a pozdravne riječi sudionicima su uputili ravnatelji škola domaćina (gđa. Radmila Sačić – oš i g. Zoran Hajek – sš), g. Vladimir Cesar, tajnik Katehetskog ureda Varaždin te msgr. Josip Mrzljak, varaždinski biskup. Učenici i vjeroučitelji škola domaćina pripremili su molitvene početke prije samog natjecanja, koje je započelo u 10,00 sati.
Natjecanje se sastojalo od tri dijela i usmenog) na kojima su ekipe škola odmjerile svoje znanje. Od pet najboljih ekipa OŠ i SŠ nakon pismenog i tombole, (OŠ “Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, OŠ Trnovec, OŠ “Gustav Krklec” Maruševec, OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija i OŠ Vinica te Srednja škola Prelog, Srednja škola Ivanec, Gospodarska škola Varaždin, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec te Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin), najboljima su se pokazale ekipe OŠ Trnovec (Karlo Hrupek 5.a, Emanuel Balentović 7.b, Dinko Pokos 8.b, i Julija Tomiša 8.c) s 93,5 te Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin (Benjamin Bistrović 2.gim, Valentina Šestak 2.gim, Manuela Kamenić 2.gim, Danijel Kamenić 4.b) s 86,5 osvojenih bodova, od mogućih 100.
Svim članovima ekipa uručena su priznanja za sudjelovanje na natjecanju te prigodne kemijske olovke uz natjecanje, kao i straničnici kao uspomena na proslavu 20 godina ustanovljenja Varaždinske biskupije.
Svim natjecateljima i mentorima, a posebno pobjednicima, članovima ekipa OŠ Trnovec te Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, koji će našu biskupiju predstavljati na državnoj razini natjecanja u Poreču, čestitamo na postignutim rezultatima! (Tekst: Vladimir Cesar; Foto: Miljenko Božak i Gordan Premuš)