BISKUPIJSKA NATJECANJA VJERONAUČNE OLIMPIJADE
Hvarsko-bračko-viška biskupija

BISKUPIJSKA NATJECANJA VJERONAUČNE OLIMPIJADE<br>Hvarsko-bračko-viška biskupija

Vjeronaučno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola Hvarsko-bračko-viške biskupije na biskupijskoj razini održano je u petak 9. ožujka u Osnovnoj školi „Josip Pupačić” u Omišu. Ovogodišnja vjeronaučna olimpijada održana je o temi „Na putu dijaloga”, a u prigodi 500. obljetnice Reformacije. Organizatori vjeronaučne olimpijade bili su Povjerenstvo za provedbu natjecanja pri Agenciji za odgoj i obrazovanje i dijecezanski Katehetski ured.
Nakon vjeronaučne olimpijade na školskoj razini, na biskupijsko natjecanje plasirale su se tri osnovnoškolske ekipe iz Hvarske biskupije: OŠ Hvar, OŠ Vladimira Nazora Postira i OŠ Supetar. Od srednjih škola s područja biskupije sudjelovale su Srednja škola iz Hvara – Ispostava Jelsa i Srednja škola iz Bola na Braču.
Na državno natjecanje plasman su ostvarili učenici OŠ iz Hvara s vjeroučiteljem Zoranom Sansovićem, a među srednjim školama učenici Opće gimnazije u Jelsi koje je pripremao vjeroučitelj Ljubomir Ladan. Nagrade s priznanjima sudionicima natjecanja i njihovim mentorima uručio je član županijskoga povjerenstva za natjecanje vjeroučitelj Tomislav Budić, umjesto pročelnika Katehetskoga ureda Milija Plenkovića koji je bio odsutan zbog objave imenovanja novoga hvarskoga biskupa dr. Petra Palića u Hvaru.
Prigodni program za vjeroučenike i njihove mentore održan je u hotelu „Plaža”, a u tijeku cjelodnevnog programa učenici su obišli crkvu Sv. Mihovila, crkvu Sv. Petra, tvrđavu Mirabela, Muzej festivala dalmatinskih klapa Omiš te svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zakučcu.
Vjeronaučno natjecanje na državnoj razini za učenike svih nadbiskupija i biskupija bit će održano od 18. do 20. travnja.