Zlatne medalje za ljetne praznike!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2023/06/Mak_LIPANJ_2023_naslovnica.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2023/06/Mak_LIPANJ_2023_naslovnica.jpgZlatne medalje za ljetne praznike!


Vjeronaučnu, školsku i »makovsku« godinu dječji mjesečni list »Mali koncil – Mak« okončao je zlatnim medaljama, odnosno predstavljanjem pobjednika »Vjeronaučne olimpijade« održane u mjesecu svibnju u Pregradi, o 50. obljetnici prvoga održanoga istoimena natjecanja u organizaciji »Maloga koncila«. Ekipa iz OŠ Mate Lovraka u Novoj Gradiški – Ella, Korina, Marta, Nikola i njihova vjeroučiteljica Andrijana – iskreno i mladenački otvoreno posvjedočila je kako je njihova najveća pobjeda bila, zapravo, zajedništvo u Kristu, izgrađeno međusobno i s drugim ekipama koje su došle do državne završnice natjecanja iz vjeronauka, učeći o hrvatskim svetištima.
I drugi sadržaji lipanjskoga »Maka« odišu takvim zajedništvom: od misijskih stranica, koje podsjećaju na obljetnicu Papinskoga djela sv. Petra i na lipanjski Dan najboljih prijatelja, do stranica »Blaževe pošte« gdje dugogodišnji »Makov« prijatelj djece odgovora na njihova zanimljiva pitanja, od onih »kako naučiti učiti« do onih kako ne lagati roditeljima. »Vjeroistražitelji«, prilog koji služi kao nastavno pomagalo za vjeroučenike od 1. do 4. razreda, svoje čitatelje i rješavače domišljatih zadataka poziva da ni tijekom ljeta ne prestanu istraživati tajne svoje vjere te da žive kao Isusovi prijatelji. Posebni »pobjednici« na kraju još jednoga »Makova« ciklusa su prvopričesnici, koji u divnoj priči lipanjskoga broja upoznaju blaženu djevojčicu Imeldu koja im je, zahvaljujući silnoj ljubavi prema euharistiji, postala nebeska zaštitnica! Ministranti će upoznati što je to relikvijar i kako nositi »nebo« u tijelovskoj procesiji, čak i ako su niži od svih… Da su djeca najveća bez obzira na svoje centimetre, i opet dokazuju brojni dječji literarni i likovni radovi kojima su makovci i makovice ispunili i lipanjski broj, zadnji prije sljedećega rujanskoga izdanja »cvijeta molitve, znanja, igre i prijateljstva«. Imaju u njem dovoljno sadržaja za sve ljetne dane: priče, stripove, obilje zagonetaka, tražilica, glavolomki, pitalica i šala te divovske bojanke, za koje mogu osvojiti i prigodne »Makove« nagrade.

Vaši urednici