Zajedno u školskim klupama

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2022/09/Mak_Rujan_2022_naslovnica.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2022/09/Mak_Rujan_2022_naslovnica.jpgZajedno u školskim klupama

Uz pregršt sadržajnih novosti koje, kao i svake nove školske i vjeronaučne godine, dolaze s novim brojem Maka – vjerskoga i vjeronaučnoga lista za djecu, stiže i važna informacija. Naime, nakon više od pet desetljeća kontinuiranoga izlaženja – rasta i odrastanja uz djecu, svoje čitatelje, uz njihove roditelje, te njihove katehete, a potom i vjeroučitelje – dječji mjesečni list Mali koncil–Mak, temeljem rješenja Ministarstva znanosti Republike Hrvatske, postao je i službeno nastavno pomagalo u nastavi katoličkoga vjeronauka u osnovnim školama u Hrvatskoj.
To znači da od rujna Mak »sjeda« s vjeroučenicima i u školske klupe. U tom duhu pozivaju se svi osnovnoškolski čitatelji, osobito od 1. do 4. razreda, i njihovi vjeroučitelji da satove vjeronauka učine još radosnijima i zanimljivijima. Za to će se ponajprije pobrinuti »Vjeroistražitelji« – djeci dobro poznati pratitelji iz vjeronaučnih udžbenika Klara i Ivan, kao glavni protagonisti Makova osmostraničnog priloga čiji zadatci prate nastavni plan i program vjeronauka; bogati digitalni sadržaji – »nagradni« videi iznenađenja koje za djecu priređuju poznate osobe iz društvenog života, svećenici i redovnice, vjeroučitelji, katehete te njihovi vršnjaci.

Za »vjerničko« nadahnuće, rast u vjeri, dobroti, molitvi i prijateljstvu djeci su ponuđene i redovite rubrike Maka:

priče i igrokazi, kreativni likovni zadatci, šale, glavolomke i pitalice, nagradni zadatci i zanimljivi tekstovi o svetim uzorima i nedjeljnim misnim čitanjima. Od prikaza marijanskih blagdana i svetkovina do pozdrava misionara o. Milana Knezovića iz dalekoga Brazila sve do »šarenih« stranica »MAlimaKA«; od javljanja makovaca s izvještajima o svojim ljetnim danima, preko novih nagradnih zadataka i cjelovitoga rasporeda sati sve do velikih svetaca i svetica koji su već u ranom djetinjstvu začuli Božji poziv.  

Uz Mak ponovno svatko može postati jak! Od ove školske i vjeronaučne godine, na nov, zabavan i poučan način otkrivati, um i srce obogaćivati spoznajama o vjeri, Bogu, ljudima, prirodi i samom sebi.

Vaši urednici