Za dobar početak

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2019/09/MakRujan_2019_w.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2019/09/MakRujan_2019_w.jpgZa dobar početak

Nakon ljeta, za vjeroučenike i đake, sve kreće… ispočetka! Ranije buđenje, obveze, ponovno knjige i bilježnice, zadaće i učenje, ali ponovno i… Mali koncil – Mak, dječji mjesečni list, koji na osobit način prati vjeroučenike, sve od prvoga do osmoga razreda. I novi rujanski broj lista na svoje 52 stranice u boji donosi preobilje sadržaja, uvelike vezanih upravo za početak vjeronaučne i školske godine. Tako »makovci« u »Pismima iz misija«, slaveći dan škole s vršnjacima u Ruandi, mogu spoznati koliko je školovanje zapravo dragocjen dar, koji oni besplatno primaju!
U »psihotestu« naslova »Skokom u… školske klupe« mogu provjeriti koliko su im dobre bile »ljetne pripreme« za jesenske školske nastupe, a na stranicama »Malimaka« dočekuje ih Božji blagoslov njihovih koraka! Uz nove knjige i bilježnice, nove katekizme, možda i školske torbe i papuče – i Mak je pripremio za čitatelje nove rubrike: »Prvopričesnička škrinjica«, »Za Isusovim stolom«, »Hrvatski izumi«, »Moje zanimanje« te »Očenaš izbliza«, u kojoj će iz broja u broj upoznavati Gospodnju molitvu, sve njene 52 riječi i sedam prošnji koje u sebi sadrže sve!

Uz pobliže vjeronaučne rubrike, Mali koncil – Mak po običaju donosi i niz stranica plemenita štiva koje zrači pozitivnim porukama za život, kao u slučaju priče »Djeca su važna«, dramoleta »Zamalo« (o sedam glavnih grijeha) ili »Martina dnevnika« o praznovjerju… Neizbježne su i razbibrižne rubrike, i one protkane vjeronaučnom i katehetskom niti, kao što su strip »Klara«, »Zagonetke«, »Aforizmi za djecu«, »Vjerin vrtić« ili stvaralačke rubrike »Znam sam«, »U kuhinji«… Kao i uvijek na početku, rujanski Mak poziva i djecu i mlade na sustvaranje njihova lista slanjem vlastitih likovnih i literarnih radova za rubriku »Pišemo-rišemo«; kratkih izvještaja o svojim vjeronaučnim aktivnostima za »Makovci javljaju« ili mudrih pitanja i razmišljanja za dugogodišnju rubriku »Blaževa pošta«. Posebna »poslastica« prvoga broja izazov je na kartonskom umetku, koji poziva čitatelje da »hodaju sa svetim Petrom po vodi«, i još o tome snime svoj filmić!

Vaši urednici