Uz jaslice Isusa novorođenog

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2013/06/Mak_Prosinac_2016_w-696x940-1.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2013/06/Mak_Prosinac_2016_w-696x940-1.jpgUz jaslice Isusa novorođenog

Na više od pedeset stranica, uokvirenih slikom živih jaslica na naslovnici i božićnom igrom Pohitite Isusu na zadnjoj stranici korica, u novome božićnome broju Maloga koncila Maka smjestilo se mnoštvo adventskih, božićnih i ostalih zanimljivosti.

Božić Franje Asiškoga, recital Zapisano na slami i igrokaz Ima li bez struje Božića? uvode u božićno ozračje, a rubrika Učimo moliti sa Stepincem predstavlja duhovni život bl. Alojzija kao primjer da se svaki tren života može prikazati Bogu.

Prilog Malimak, namijenjen najmlađima, približava božićno otajstvo kroz Martin dnevnik, slikopriču Crno janje koje je svoje mjesto pronašlo u Isusovoj štalici, bojanku kuglice dobrote, priču Božićna predstava, prijedlog izrade božićnog dara u rubrici Znam sam, a u središtu priloga su posebne kartonske jaslice. Radosni prvopričesnici tumače uvodne obrede svete mise, a Nedjelja s Isusom pomaže u pripravi za nedjeljna misna slavlja.

Uz prigodne, adventsko-božićne teme, novi Mak donosi i svoje redovite rubrike: Pisma iz misija, Mali mozaik dobrote, Blaževu poštu, Proletuše, Papine poticaje… Zatim, tu su i imena nagrađenih za najbolje ukrašenu misijsku škrinjicu, psihotest U obiteljskoj štalici, vijesti, literarni i likovni radovi, zagonetke, šale, glavolomke i mudre misli…

Jednom riječju, božićni Mak ima za svakoga ponešto; za učenje, za molitvu, za rast u dobru, za razbibrigu, za rješavanje, za izrezivanje, za nadopunjavanje, za čitanje prije spavanja i za igru s društvom, za smijeh i za darivanje… (vp)