U potrazi za snagom

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/01/naslovnicaMAKveljaca2018.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/01/naslovnicaMAKveljaca2018.jpgU potrazi za snagom

Dječji vjerski mjesečnik za djecu „Mali koncil – Mak“ u mjesec veljaču zakoračio je „u potrazi za snagom“. Podsjećajući već naslovnicom na korizmu koja počinje sredinom veljače, poziva svoje mlade čitatelje da tragaju ne samo za onom snagom u mišićima, potrebnom za nošenje križa u pobožnosti križnog puta, već još više, za onom snagom koja će im pomoći u nošenju svakodnevnih životnih tereta, u obliku školskih i drugih obveza, osjećaja odbačenosti ili nevoljenosti, osjećaja manje vrijednosti, konačno i vlastitih propusta i grijeha koji ih tište… Štoviše, veljački Mak nudi im obilje „izvora snage“ upravo za takve trenutke!

Tako čitatelji snagu mogu potražiti u životnim primjerima hrvatskih svetih ljudi kao što su bili kardinal Alojzije Stepinac ili misionar o. Ante Gabrić. Prštavi izvor snage pronaći će i u iskrenoj radosti misionara Danka Litrića koji „makovcima“ javlja da su zajednički podigli još jednu novu crkvu, u Ruandi. Izvor Božje snage čitatelje čeka i u „druženju“ s trojicom apostola na Taboru, u sklopu rubrike „Nedjelja s Isusom“ koja im pomaže da lakše i bolje „začuju“ što im Bog poručuje na nedjeljnim misama. Kolika je snaga molitve još jednom podsjeća rubrika „Molimo u obitelji“, koja u veljačkom broju daje savjet kako večernja molitva uistinu postaje „točka na… cijeli dan“! U rubrici “Iz vjeroučitelje bilježnice” pak, saznat će kako su njihovi vršnjaci iz Privlake pronašli snagu koračajući stopama sv. Majke Terzije… Na poseban korizmeni način snaga čitatelje dočekuje u dramoletu, čijim postavljanjem na scenu mogu iznenaditi svoje župljane u danima korizme; kao i u rubrici „Znam sam“, koja ih poziva da izrade jedinstveni „korizmeni kalendarić“ za svih 40 dana korizme, koju mogu dobro upoznati i u Makovoj križaljci. Dapače, za svoje znanje i točna rješenja mogu biti i nagrađeni Makovom majicom!