U novu – gradnjom dobrote!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/01/MAKsijecanj2018_01_omot.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/01/MAKsijecanj2018_01_omot.jpgU novu – gradnjom dobrote!

U novu 2018. godinu dječji mjesečnik “Mali koncil – Mak”, zahvaljujući svojim mladim čitateljima, zakoračio je – gradnjom dobrote! Slijedeći svoje “makovce” – koji su svojim javljanjima “Maku” dokazali da su djela ljubavi najbolji materijal za gradnju “zdanja dobrote” – siječanjski broj “Maka” donosi niz sadržaja za rast u vjeri, dobroti, zajedništvu, prijateljstvu…

Tako uz predstavljanje poruke pape Franje za Svjetski dan mira potiče čitatelje da u sebi njeguju “sjeme mira”, a u rubrici “Uzori vjere” upoznaje ih s nebeskom zaštitnicom iseljenika, sv. Franciskom Cabrini. U redovitoj molitvenoj rubrici poučava male i velike čitatelje kako im molitva prije jela može postati “najhranjiviji” trenutak dana, a za širenje dobrote s pozornica nudi i dramolet “Samaritanac”, za izvedbu u svakom razredu ili župi! “Radosni prvopričesnici” pak, pripremajući se na svojim stranicama “Malimaka” za sakramente euharistije i pokore, u riječi i slici upoznaju prispodobe o izgubljenima: drahmi, ovci i sinu. “Nedjelja s Isusom” čitateljima odgovara na pitanje kako (p)ostati dijete Božje, a Blaž odgovara na “škakljivo pitanje” zašto makovcima na pitanja odgovara baš dječak! “Pisma iz misija” donose priče o 20-godišnjim osnovnoškolcima, a posebnu radost nudi i “Makoskop evanđelista”, koji čitatelji sami mogu izraditi!

Trenutke oplemenjujuće razonode čitatelji će pronaći na “Matematičkom stablu”, te u još desetak pitalica i više od dvadeset zagonetaka, a i bez snijega će uživati u “zimskim ludostima” Makovih stripova, priča, bojanki… Sve u dobrom duhu građenja dobrote u sebi i oko sebe!