TRAVANJSKI »MAK« na krilima uskrsne radosti

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2024/04/Mak-Thumb-5.pnghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2024/04/Mak-Thumb-5.pngTRAVANJSKI »MAK« na krilima uskrsne radosti

Na krilima uskrsne radosti novoizišli travanjski dječji mjesečni list »Mali koncil – Mak« svoje čitatelje uči kako nije »strašan« svaki strah. O raznim svakodnevnim dječjim strahovima progovara rubrika »Martin dnevnik«, a »Blaž« u svojoj pošti odgovara na više pisama i pitanja »makovica« i »makovaca« koji se, s pravom, sami počinju plašiti vlastite ovisnosti o mobitelima. O dobrome strahu – Strahu Božjem – na djeci privlačan način piše u popularnom »Psihotestu«. Kao »svetac mjeseca« podrobno je predstavljen sveti Juraj, o kojem razmišlja i »ministrant Jura«, a sveta Cita prikazana je kao sasvim posebna djevojčica kojoj su i anđeli pomagali peći kruh!

»Vjeroistražitelji«, poseban prilog za vjeroučenike od 1. do 4. razreda, na putu (do) mira – uz obilje kreativnih zadataka – otkriva kako žive istinski Isusovi prijatelji. Baš kao »petaš Gabriel«, dječak koji i s teškom bolešću živi radosno svjedočeći Isusovu ljubav, predstavljen u rubrici »Razgovori ugodni«. Priče, zagonetke, šale, glavolomke, pitalice i nagradni zadatci neizbježan su dio i novoga travanjskog »Maka«, čije središte resi naročita prvopričesnička »pozivnica/čestitka«, koju će do idućega broja časopisa tek slavljenički dotjerati njegove čitateljice i čitatelji.