Rastimo s malim Isusom!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2013/06/MAK_Veljaca_2017-696x935.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2013/06/MAK_Veljaca_2017-696x935.jpgRastimo s malim Isusom!

“Kako Mali Isus raste” moto je novoga broja Maloga koncila Maka za veljaču. Mali Isus raste u našoj crkvenoj godini jer u veljači slavimo Svijećnicu, Isusovo prikazanje u hramu, ali raste i na fotografiji na naslovnici na kojoj makovci iz Mokošice zajednički stvaraju veliki mozaik, u čijoj je sredini upravo Mali Isus!

No najvažnije je da Mali Isus raste u srcima svojih vjernika! U tome će čitateljima svih uzrasta pomoći brojni sadržaji veljačkoga broja Maka, u kojem se isprepliću božićne i korizmene teme. Tako i Makovci javljaju donosi izvještaje s božićno-humanitarnih slavlja iz župnih i školskih zajednica. Tu su i imena nagrađenih za najljepše ukrašene rezalice “Kalendarić došašća” i “Makove jaslice” te poneki literarni i slikovni rad božićne tematike na stranicama koje makovci sami stvaraju.

Kako bi se za Uskrs dobro duhovno pripremili, “korizmena grana” koju baš svatko može lako izraditi, pravi je prijedlog za korizmeni duhovni hod.

Novi broj Maka donosi i ostale zanimljive teme. Recital predstavlja Gospu Lurdsku, a rubrika Pisma iz misija svećenika iz Benina koji je misionar… u Hrvatskoj. Rokova istraživanja otkrivaju kako na brdu Karmel dotaknuti Nebo s velikim početnim slovom N, rubrika Moliti s bl. Alojzijem Stepincem kako se ljubi Crkva, a Svetačke zgodice kako je sv. Vlaho spasio praščića.

U ostalim veselim sadržajima koje veljački Mak donosi svi će čitatelji saznati kako je redovnica “izvukla” drugi korijen iz četiri i zna li Blaž tko ne voli čitati, po prvi puta čuti za novu bolest – “školitis”, pročitati priču o tajni snježnih pahuljica te slikoopriču o tome zašto je Lojzek dobio batine? Zatim, tu je i punih 7 stranica zagonetaka za cijelu obitelj, a najmlađi mogu ukrasiti novu rezalicu – Mak masku vjeverice Vjere.