S Makom na školske praznike!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/05/naslovnicaMAK_lipanj_2018.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/05/naslovnicaMAK_lipanj_2018.jpgS Makom na školske praznike!


“Na pomolu praznici!” – poruka je stripa iz najnovijega, lipanjskog Maka! “Ljetno izdanje” vjerskoga mjesečnika za djecu, uz pregršt poučnih i razbibrižnih sadržaja, poziva svoje čitatelje da u mjesecu Svjetskog nogometnog prvenstva izradom kartonske loptice osvoje pravu, nogometnu, Makovu loptu! Uz tu mogućnost, još je jedan “dobar ljetni ulov” na stanicama “Maka”: išli na more, rijeke ili jezera – ili ostali doma – baš svi makovci mogu postati ribolovci! Čak i na suhom ali s bogatim ulovom na udici, kao plodom vještine vlastitih ruku!

Uz novi lipanjski Mak može se uprizoriti igrokaze “Lipanjsko zujanje i slušanje” te “Mali račić i sunce”; dati se u “potragu” za zlatnim makom i naučiti ponešto o njegovim moćnim svojstvima ili upoznati prekooceansku “pticu lutalicu”, albatrosa. Pouku, razbibrigu, Makov “lijek” za razmišljanje, za odmor i za dušu, pronaći se može i u “Osmosmjernom biblijskom kvizu”, u “Proletušama” sa zanimljivostima iz raznih dijelova zemaljske kugle, u mudrim mislima, pitalicama, šalama i križaljkama, kao i u Blaževoj pošti – koja odgovara i na zanimljiva problemska pitanja mladih čitatelja, kao što je ono “Kako protiv ruganja?”. Talente i djela samih „makovaca“, otkrivaju stranice „Pišemo-rišemo“ i „Makovci javljaju“, na kojima su objavljeni literarni i likovni radovi djece čitatelja, te izvješća o tome što poduzimaju u svojim vjeronaučnim skupinama. Da se s vjerom može “činiti čuda”, uvjerava rubrika „Nedjelja s Isusom“, dok se u „Radosnim prvopričesnicima“ krije odgovor na pitanje zašto je ispovijed i dar i zadaća. U popularnoj Makovoj rubrici “Pisma iz misija” s. Celestina Gavrić, redovnica Družbe karmelićanski Božanskog srca Isusova svjedoči o svoja tri misionarska desetljeća koja su je odvela sve do Brazila i Islanda!
Na slično putovanje, ali na svojim stranicama čitatelje vodi i lipanjski “Mali koncil – Mak”, upoznajući nove naraštaje i sa svojim nekadašnjim slavnim glavnim urednikom don Lukom Depolo, čija se 20. obljetnica smrti navršava nadolazećeg kolovoza. Da tako, uz Makove stranice – “latice molitve, igre, znanja i prijateljstva” – dožive pravi ljetni odmorni zagrljaj, sve do novoga rujanskog broja!