Služiti s Kristom Kraljem

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/11/MakStud2017_naslovnica.jpgSlužiti s Kristom Kraljem

U listopadu smo zahvaljivali Bogu, u studenom služimo s Kraljem – Kristom Kraljem čiji dan slavimo upravo u mjesecu studenom. Uz obilje sadržaja o Kristu Kralju, o služenju u novom broju “Maloga Koncila Maka” za mjesec studeni poučavaju i redovnice “lijepe kao Isusove mame”; i siromašne afričke djevojke koje su odlučile, u duhu značenja svojih prezimena, služiti “za Boga” i “za Istinitoga”!
Služiti Bogu i bližnjima može se i molitvom, koja ima svoje stalno mjesto u “Makovoj” rubrici “Molimo u obitelji”. “Makov” prilog “MaLIMAk”, na 16 stranica namijenjenih najmlađim “makovcima”, donosi kako služiti bližnjima “svetim kuhanjem”, što o služenju otkriva djedova kutija i koji sakrament ima čak pet imena. Koliko služenje može obogatiti, pod naslovom “Na Ivinoj klupi” piše u “Martinu dnevniku”, a koliko može biti radosno i kako služenjem stići do neba otkrivaju sve stranice “Maka”.
Uz nadolazeći blagdan sv. Nikole, “Mak” za studeni donosi igrokaz “Pospanac piše svetom Nikoli” i “recept” za izradu “Nikolinjske košarice” s kojom će sv. Nikola ostati u domu i nakon noći u kojoj je napunio čizmicu.
Također, da došašće ne prođe “tek tako”, na zadnjoj stranici novoga “Maka” nalazi se mali “Makov” adventski kalendar “Četiri svijeće”, koji će biti od pomoći makovcima da budno koračaju prema vječnom svjetlu koje je upaljeno Isusovim rođenjem.