SA SIJEČANJSKIM »MAKOM« Nek’ se sve zabijeli

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2024/01/Mak-Thumb-3.pnghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2024/01/Mak-Thumb-3.pnghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2024/01/Mak-Thumb-3.pnghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2024/01/Mak-Thumb-3.pngSA SIJEČANJSKIM »MAKOM« Nek’ se sve zabijeli

Samo za svoje čitatelje dječji mjesečnik »Mali koncil – Mak« na naslovnicu siječanjskog broja »dovukao« je snijeg, pozivajući ih da uživaju u sadržaju lista napunjena »bjelinom« dobrih djela. Novogodišnje pozdrave šalju im i misionar p. Milan Knezović iz Brazila i s. Magdalena Juretić iz Ekvadora, a u rubrici »Učimo moliti« sami mogu naučiti lijepe i kratke molitve za Božji blagoslov. A stranica »Znam sam« donosi im prijedlog kako izraditi »sobnu« krunicu, uz koju mogu i moliti i kretati se, dok je vani hladno.

Čitatelji će srca ogrijati i na lijepim pričama »Radost postolara Florijana« i »Makova vrućica«, a vjeronaučno znanje – uz neizostavne »Vjeroistražitelje« koji donose obilje novih zadataka – mogu provjeriti i »u osam smjerova« prvoga ovogodišnjeg »Vjerotesta«. Ususret 25. državnom školskom natjecanju iz vjeronauka list navodi 10 zanimljivosti iz povijesti »Vjeronaučne olimpijade«, koja je izrasla iz Maloga koncila. U igrokazu za najmlađe vjeroučitelji se u svojim skupinama mogu zabaviti temom (ne)zdrave hrane i (ne)zahvalnosti; dok najstariji vjeroučenici i dramske skupine mogu prirediti dramolet iz pera sluge Božjega fra Ive Perana, o izboru duhovnoga zvanja.

Uz stranice koje su djeca-čitatelji sami napunili svojim radovima i javljanjima, mjesečnik na 60 šarenih stranica donosi obilje zagonetaka katehetskog sadržaja, stripova, zanimljivosti, pitalica, glavolomki, biblijskih i narodnih mudrih izreka…, sadržaja za cijelu obitelj, a ne samo one najmlađe.