S LISTOPADSKIM »MAKOM« – kruh svoj dijelimo!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2023/10/Mak-Thumb.pnghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2023/10/Mak-Thumb.pnghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2023/10/Mak-Thumb.pnghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2023/10/Mak-Thumb.pngS LISTOPADSKIM »MAKOM« – kruh svoj dijelimo!


Listopadski broj »Maka« u mjesecu bogatu velikim i lijepim blagdanima, obljetnicama i proslavama svoje osnovnoškolske čitatelje poziva na »vjeroistražiteljsko« otkrivanje svih tih dana na 60 stranica prepunih sadržaja. Posebne stranice, o 150. obljetnici rođenja i 100. obljetnici beatifikacije, dobila je sv. Mala Terezija, koja čitatelje poziva na »Mali put velike Ljubavi«. S tim dijelom lista povezane su i stranice rubrike »Pisma iz misija« jer je Terezija od Djeteta Isusa i nebeska zaštitnica misija, a predzadnja je nedjelja listopada upravo – Misijska nedjelja. Stoga se »makovcima« osobnim porukama javljaju misionarke s. Mirjam Filipović s Haitija, s. Celestina Gavrić sa Islanda i Karlo Prpić iz Kameruna, pozivajući ih da i oni sami budu misionari u svojim sredinama. Na osobit su način u novom broju zastupljeni i dani kruha, nedjelja zahvalnosti za Božja dobročinstva, po prigodnom dramoletu »Košara« kao pozivu djeci da i sami – po uzoru na Isusa – svoj kruh, ali i sebe same, dijele s drugima. Po »listopadskom kriteriju« svoje su mjesto u listopadskom »Maku« pronašli i sveti anđeli čuvari, i sveta Faustina Kowalska, Franjo Asiški, Alfons Rodriguez, pa i manje znani »sveti postolari« blizanci Krispin i Krispinijan. Dakako, i Gospina krunica! Ona ne samo da se moli u listopadu, čitatelji »Maka« mogu je na posteru obojiti, pa još za svoj rad dobiti i nagradu!

»Vjeroistražitelji«, prilog za vjeroučenike od 1. do 4. razreda, osmišljen kao nastavno pomagalo popraćeno digitalnim sadržajem, u novom broju druži se s divnim Božjim stvorenjima i otkriva darove Božje dobrote, a cijele razrede poziva na zanimljivu igru »Bumerang«! I redovite rubrike »Maka« pune su sadržaja: priča »Trg staroga kestena« donosi toplinu tih jesenskih plodova, a priča „Padaline i oborine“ podsjeća đake što im sve može padati po glavi, osobito ako ne uče.

Ministranti saznaju što je to »biret«, prvopričesnici što znači biti »siromah duhom«, a svi zajedno što je »Fešta forske pulene« i kakve veze ima s molitvom krunice. Zagonetke, strip, glavolomke, bojanke, tražilice, pitalice, šale i odabrane poslovice samo upotpunjuju mozaik znanja, molitve, igre i prijateljstva koje »Mak« iz mjeseca u mjesec nudi djeci.