Radosno iščekivanje Uskrsa

Radosno iščekivanje Uskrsa

Iako već i uskrsni, travanjski broj Maka istodobno je sav u iščekivanju Uskrsa. Ono kreće već s naslovnicom novoga broja, na kojoj su maleni “Čuvari Isusova groba” iz Rogotina, koji svojim “čegrtanjem” na Veliki petak zamjenjuju crkvena zvona, ali i prizivaju radost Uskrsa, sačuvanu i u lijepim narodnim tradicijama.

U travanjskom broju čitatelje vjerskog mjesečnika dočekat će korizmeno-uskrsni igrokazi za sve uzraste: stariji makovci i makovice u “Životu na vagi” mogu promisliti o tome što je njima u životu “pretegnulo”; a mlađi – prvopričesnici – u “Danu bez mobitela” otkrivat će koliko proljeće može (i mora) biti zanimljivo i bez tih digitalnih “oduzimača vremena”. Rubrika “Radosni prvopričesnici” svoju publiku, kroz zbivanja Velikog tjedna, vodi sve bliže radosnom danu primanja prve pričesti, a Presvetom oltarskom Sakramentu posvećena je i rubrika “Mjeseci u molitvi”. Kako je to moguće rasti i u poniznosti, posebice u korizmenim danima, otkriva rubrika “Rastimo u vrlinama”; a rubrika “Pisama iz misija” ovoga puta postavlja nam pitanje “Možemo li pobijediti malariju”, na koje odgovara misionarka s. Vedrana Ljubić koja je i sama 20-ak puta oboljela od te bolesti čiji je Svjetski dan 25. travnja. Na mnoga pitanja pak, odgovara Neven Drozdek autor nove “Makove” knjige “Sveci na malčice drugačiji način”, dokazujući se kao “pisac s nevidljivim dječjim naočalama”.

Radost Uskrsa pak, pršti osobito sa stranica “MaLIMAka”, dijela časopisa zamišljenog za mlađe osnovce. Uz naputke za izradu “vunenih” pilića i čokoladnih “torta jednokatnica”, tu je i niz jednostavnih zadataka, bojanka, priča i “slikopriča”, kao i “nedjeljni vodič” za misne susrete s Bogom i bližnjima. “Zoomak” ovoga puta predstavlja čak 7 životinja, čija je simbolika vezana uz Uskrs. Travanjski “Mak” obiteljima nudi još “Košaricu punu pisanica”, odnosno dvije kreativne i zabavne igre za zajednički provedeno vrijeme “mladih i starih”. Na sve navedene (i nespomenute) sadržaje dolaze još uobičajene stranice pune dječjih likovnih i literarnih radova, katehetskih zagonetaka, šala i nagradnih kupona… Sadržaja za cijelih mjesec dana.

Vaši urednici