Prvi novogodišnji broj »Maloga koncila – Maka«

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2023/01/MAK_Sijecanj_2023_naslovnica_w.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2023/01/MAK_Sijecanj_2023_naslovnica_w.jpgPrvi novogodišnji broj »Maloga koncila – Maka«


»Nama je (još) uvijek Božić!«, poručuje uvodnik novogodišnjeg siječanjskog »Maloga koncila – Maka«, braneći tu tvrdnju ne samo dinamikom svojega mjesečnog izlaženja, već time što bar među djecom »među makovicama i makovcima, među malenima, i Mali Isus može mirno malo dulje ostati malen«… A istodobno biti velik i najveći! U tom duhu »pronalaženja veličine u malenom«, i prvi novogodišnji broj »Maka« ispunio je svojih 60 stranica.
Pa slavi 180. obljetnicu velikog Djela svetoga djetinjstva zamišljena za pomoć malenima i potrebnima; na stranicama priloga za vjeroučenike od 1. do 4. razreda otkriva im Isusa kao Sina Božjega, kao učitelja, prijatelja i kao ljubav Božju među nama; u prvopričesničkoj katehezi djecu upoznaje s veličinom Abrahama – »čovjeka nade«; a kako djeca i mladi mogu i pjesmom mijenjati svijet novi »Mak« dočarao je razgovorom s pjevačima iz dječjih zborova »Kikići« i »Genijalci«, koji su u božićnim danima dirnuli mnoga srca pjesmom »Vratite nam malog Isusa«.
Na stranicama siječanjskog broja »Isus raste« i u stripovskim zgodama Klare« i njene obitelji, u ministrantskom pomaganju kod blagoslova obitelji i doma, u pričama »Neočekivano prijateljstvo« i »Snjegović« koje pozivaju na opraštanje bližnjima, baš kao i »Put na Mjesec«, dramska igra koja dočarava tužnu zbilju u kojoj se mnogima i Mjesec čini bliži od susjedovih kućnih vrata. Rubrika »Učimo moliti« čitateljima nastavlja približavati molitvu vjernika, a »Slikopriča« najmlađe uči kako su najveći darovi oni koji se mogu nabaviti bez novca. Po običaju »Mak« je prepun zagonetaka, šala, glavolomki i drugih razbibrižnih sadržaja, kao i stranica koje će ih poučiti što sve sami mogu izraditi, obojiti pa i prirediti za jelo! Najsretniji rješavači saznat će tko je dobio »Makovu majicu« a tko ponešto od izdanja »Glasa Koncila – Maka«, te odmah mogu riješiti i izraditi nove nagradne zadatke! Ili pak poslati svoje likovne i literarne radove, pitanja »Blažu«, izvješća o aktivnostima svojih vjeronaučnih i katehetskih skupina… Sve ono čime će i sami, 58. godinu za redom, ispunjavati i uređivati stranice svojega lista!

Vaši urednici