Pred ljetom i… pred Isusom!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mak_lipanj_2020_w.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2020/06/Mak_lipanj_2020_w.jpgPred ljetom i… pred Isusom!

Uz kraj školske godine, novi početak, i to uz lipanjski »Mak«! »Dugačak« ko’ cijelo ljeto, svojim sadržajem novi broj dječjeg mjesečnika »Maloga koncila« (od)vodi čitatelje u najljepše dane koji su pred velikim brojem »makovaca« – dan prve svete pričesti, a potom i u dane odmora, »olakšanja« od ovogodišnjih briga, u opuštajuće i smirujuće dane praznika igre i prijateljevanja. Sa samim sobom, s bližnjima i s Isusom.

Prvopričesnici će to prvo učiniti potraživši blago u »Prvopričesničkoj škrinjici« i na drugim stranicama »Malimaka«, dijela časopisa namijenjenog poglavito njima. Uz recital o »Svetcu svega svijeta«, tu ih čekaju rubrike »Priča«, »Slikopriča«, »Vjerin vrtić«, »Bojim srcem svojim« te ovoga puta vrlo privlačne stranice rubrike »Znam sam«. Na njima je 30 slova abecede i 30 vježbi uz njih, tako da tijekom ljeta svi čitatelji (i mladi i oni stariji) mogu izvježbati i svoje ime, i prezime, i nadimak, i…

Tko želi »vježbati« svoj duh i znanje, ne samo vjeronaučno, čekaju ga rubrike »Očenaš izbliza«, »Papini poticaji«, »Rastimo u vrlinama«, »Pisma iz misija« ili »Uzori vjere«, gdje imaju prilike saznati »7 zlatnih pravila za budućega svetca«, koje je sročio »mali biskup« sv. Ivan Neumann. Tko zavrjeđuje peticu iz »Božje matematike«, otkriva zanimljivi dramolet o Presvetom Trojstvu, a »Vijesti iz povijesti« uz korisna znanja donose za ljetne dane i malo »beskorisnih neznanja«!

U dijelu »Maka« koji stvaraju sami čitatelji ističu se stranice »Pišemo, rišemo«, prepune dječjih likovnih i literarnih radova – kojima su ovoga puta pridodane i stranice najuspješnijih radova s ovogodišnjeg Susreta hrvatskog dječjeg stvaralaštva »Stjepan Kranjčić«. Galeriju dječjih radova upotpunjuju i oni pristigli kao odgovor na nagradni zadatak za »Harmoničnu razglednicu« Mariji u čast.

Komu nedostaje druženja i razgovora, tu je »Blaževa pošta« s dječjim pitanjima i odgovorima, te »Psihotest« o prijateljstvu »u plićaku« i »u dubini«! Čitatelje željne »glavolomljenja« u lipanjskom broju očekuje na šest stranica »ojačani« zagonetački dio, uz redovnite glavolomke, pitalice, pa i »Vjerotest«, nazvan »Završno piljenje« u skladu s krajem školske godine. Komu ni sve to nije dosta, pa ni 21 šala, uz pomoć Makova kartonskog umetka može cijeloga ljeta ići »S apostolima na ribolov«! Tako se zove igra koju će čitatelji sami ukrasiti i dotjerati pa pokušati uloviti riba što bliže broju od 153, koliko su ih apostoli u čudesnom ribolovu ulovili. Tko točno uspije, neka nam javi do rujna, kada »Mak« na svojim stranicama očekuje nove susrete s makovicama i makovcima!

Vaši urednici