Povezani, a ne »svezani«!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2021/11/naslovnica_MAK_studeni2021.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2021/11/naslovnica_MAK_studeni2021.jpgPovezani, a ne »svezani«!

Povezani lijepim poslanim likovnim i literarnim radovima, pisamcima i izvještajima o tome što čine u svojim katehetskim i vjeronaučnim skupinama, »makovci« i »makovice« u broju »Maloga koncila – Maka« za studeni, već s naslovnice žele »obasjati svijet dobrotom«! Vjerom i iskrenim optimizmom, svojstvenima upravo djeci sa stranica broja za studeni svjedoče da je svatko od njih »Božji original«, spreman »biti kruh za druge«!
Na stranicama priloga pod nazivom »Vjeroistražitelji«, polaznici školskoga vjeronauka od 1. do 4. razreda s još većim entuzijazmom nastavljaju svoje pustolovne potrage za vjerskim znanjem, a pripravnici za sakramente ispovijedi i prve pričesti dodatno se mogu razonoditi i puno novoga naučiti na stranicama »MaLIMAka«. Svi zajedno pak, u obilju Makovih sadržaja za studeni, pratit će svjetlost: od svijeće koju će zapaliti na Dušni dan na grobovima svojih najmilijih do prve adventske svijeće krajem mjeseca, pa sve do »Svijeće koja osjeća«, nagradnog zadatka za čitatelje koji žele doći do popularne »Makove majice«. Čitatelji će naučiti da čak i hodanje spada u »Molitvene geste«, a u dramoletu naći će se »Na prvoj crti obrane« vlastite vjere. U »Martinom dnevniku« saznat će kako se dobivaju zdrave i vesele bore, a i u priči, i Klarinom stripu susret će se s osobitim izazovom u dječjim životima – skupim tenisicama! U studenom »Mak« je posebno svečano – »vjeroistražiteljski« te bojankom i igrokazom – proslavio blagdan prvoga hrvatskog svetca Nikole Tavelića, no svoje su mjesto na stranicama »Maka« pronašli i drugi velikani studenoga: sveti Martin, Katarina, Albert Veliki ali i manje znani sv. Anre Tran An iz Vijetnama, svetac potresne životne priče. »Ministrantski kutak« proširio se na pune dvije stranice, a čak i »Psihotest« u studenome čitatelje propituje znaju li i u svakodnevnom životu biti »ministranti«, oni koji služe! »Proletuše«, »Slikopriča«, šale, glavolomke, stripovi i pitalice redovit su »začin« svakom broju, a u studenome među brojnim zagonetkama neizostavna je i bar jedna o – Vukovaru, gradu-heroju koji Mak i »makovci« ne zaboravljaju!

Vaši urednici