Novi MAK – djeci Isusov znak!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/09/naslovnicaMAK_rujan_2018.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/09/naslovnicaMAK_rujan_2018.jpgNovi MAK – djeci Isusov znak!

Uz početak nove nastavne, vjeronaučne i katehetske godine već dulje od pola stoljeća dolazi i novi rujanski broj Maloga koncila – Maka. Svim dugogodišnjim čitateljima ali i onima koji će po prvi puta uzeti časopis u ruke, Makova novinarsko-urednička ekipa dolazi ususret – novim duhovnim poticajima, igrama, molitvama, pričama, zagonetkama, stripovima, testovima i nagradnim zadatcima… Ukratko, pravim prijateljstvom!

Uz redovite rubrike, u (n)ovoj vjeronaučnoj godini u Maku dolaze i dvije nove: »Mjeseci u molitvi«, kao poziv na zajedničku molitvu u različitim prigodama te »Rastemo u vrlinama« o »vježbanju« i usvajanju vrlina za još snažnije prijateljstvo s Bogom i ljudima. Baš kako i priliči rujnu, mjesecu u kojemu se radujete susrećući iznova svoje prijatelje, predstavljena je vrlina »radost«. Radovat će se zasigurno i dobitnici prave »Makove lopte«. Imena nagrađenih sudionika igre, koja je kao umetak bila ponuđena u lipanjskom Maku (»Složi i ukrasi Makovu kartonsku loptu)«, objavljena su u novome broju Maka.

Pored »Vjerinog vrtića«, kojim se nudi bogat sadržaj za vjersku formaciju djece vrtićke dobi, tu je još čitav niz stranica »MAlimaKA«, kao pomoć katehetama i vjeroučenicima u pripravi za sakrament ispovijedi i prve pričesti. Poticaji i pomoć na razigran i radostan način: uz priče, pjesme, bojanke, zadatke… Za one malo starije »Makovce« tu je i vjeronaučni »test«. Ovoga puta ispitna pitanja postavljaju četvorica evanđelista. Iskrene i točne odgovore zahtijeva i novi »psihotest«, u kojemu svatko može »izmjeriti« svoju samouvjerenost. Potrebnu količinu »bogatstva« za istinsku sreću ali i odgovor na pitanje koliko si bogat ili pak siromašan, otkriva sam papa Franjo u rubrici »Papini poticaji«. Još jedna nagradna igra pod nazivom »Da sam ja misionar« urodila je plodovima vrijednih »makovaca«, koji su lijepo obogatili ovogodišnji jubilarni 30. susret hrvatskih misionara i misionarki, koji se krajem lipnja održao u Novigradu na Dobri. Da »makovci« već dobro znaju što znači biti misionar i koliko je misijska djelatnost Crkve živa i važna, fotografijama i tekstom, te njihovim pismima pokazale su stranice dugogodišnje rubrike »Pisma iz misija«. Poticaj za pripravu proslave Dana zahvalnosti za Božja dobročinstva dolazi u obliku prigodnog programa s notnim zapisom, koji se može pronaći i na mrežnoj stranici Maloga koncila.

»Makovcima« vjerni i već dobro poznati poučni i razbibrižni sadržaji u novome Maku nude se u obliku nove priče »Larina odluka«, Martina dnevnika pod naslovom »Bakina ljetna škola«, pristigle »Blaževe pošte«, stalnih rubrika kao što su »Nedjelja s Isusom«, »Saznajemo za vas«, »Znam sam«, »Dramolet«, »Ekomak« ili »Proletuše«. Postavljen je, dakako i novi nagradni zadatak, a u samoj sredini lijepa je bojanka s poticajnom biblijskom misli.

Više nego dovoljno za jedan »broj« kojim vas – poštovani župnici, vjeroučitelji i katehete, roditelji i djeco, bake i djedovi – pozivamo da postanete (godišnji) Makovi pretplatnici!

I naravno… dragi naši prijatelji, šaljite nam svoja pisma, pitanja, literarne i likovne radove, nagradne kupone, prijedloge… Da zajedno rastemo u radosti!