Marija – Majka svim ljudima

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2022/05/MAKsvibanj_2022_naslovnica.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2022/05/MAKsvibanj_2022_naslovnica.jpgMarija – Majka svim ljudima

»Marija – Majka svim ljudima« naslov je uvodnika svibanjskog broja Maloga koncila – Maka, u kojem je dječji vjerski i vjeronaučni mjesečnik svojim čitateljima ponudio mnoštvo sadržaja upravo pod tim »geslom«. Od naslovnice pa do stražnjih korica – s predivnom pjesmom »Balada o Gospinim pčelama« dominikanca o. Rajmunda Kuparea – nebeska Majka Marija ali i naše zemaljske majke glavne su junakinje igrokaza, zaigranog recitala, priče, pisma misionarke iz Konga, nagradne bojanke, niza zagonetačkih sadržaja te posebice priloga »Vjeroistražitelji«, namijenjenog za vjeroučenike od 1. do 4 razreda.
Na devet stranica toga priloga – koji je izlazio od listopada pa upravo do ovoga svibanjskog broja – uz pomoć zauzetih vjeroučitelja kreativno se obrađivalo redovite kateheze, pridodajući im i digitalne sadržaje, koje su za njih snimale poznate osobe. Svibanjski broj »Vjeroistražitelji« su u potpunosti proveli moleći i slaveći s Marijom, sve od Cresa do Ugande!

Uz marijanske sadržaje, redovne i djeci omiljene »Makove« rubrike progovaraju i o dragim svibanjskim svetcima kao što su Leopold Mandić ili zaštitnik vatrogasaca sv. Florijan, »Radosni prvopričesnici« došli su i do najradosnijeg susreta  s Isusom u pričesti, a rubrika »Molitvene geste« tumači nam kako sve i dodir postaje molitvom. U »Psihotestu«, upravo u trenutcima pred kraj školske godine, »makovci« mogu utvrditi svoj odnos prema vlastitim obvezama, a u »Blaževoj pošti« pronaći će odgovore na razna (ne)ozbiljna pitanja njihovih vršnjaka iz svih krajeva, koji su svojim marom popunili i stranice rubrika »Makovci javljaju« i »Pišemo rišemo«. Podsjećajući svoje malene čitatelje da će s njima biti sve do »zadnjeg školskog zvonca« u mjesecu lipnju, »Mak« ih i u svibanjskom izdanju poziva da svojim znanjem i vještim bojanjem osvoje prigodne nagrade, koje će ih jednog dana sjećati na djetinjstvo i odrastanje s »Makom«!

Vaši urednici