Makovi svibanjski zagrljaji

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/05/naslovnicaMAK_svibanj_2018.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/05/naslovnicaMAK_svibanj_2018.jpgMakovi svibanjski zagrljaji

U svibnju, mjesecu prvopričesničkih i krizmaničkih slavlja, ali i „najjačega“ učenja za kraj školske godine, Mali koncil – Mak, slijedeći slavlja nebeske majke Marije te Majčin dan, pruža malim čitateljima naročite „zagrljaje“ sadržajima svojih stranica. Uz brojne priloge o „dvije Majke“, posebnost svibanjskog broja je nagradna igra „Da sam ja misionar“, u suradnji s Papinskim misijskim djelima, čiji će svi sudionici dobiti lijepe i „dobrodjelne“ misijske narukvice.

Makov svibanjski broj donosi i fotoizvještaj s državne završnice Vjeronaučne olimpijade, natjecanja iz vjeronauka za osnovnoškolce i srednjoškolce, a u rubrici „U gostima“ čitatelje upoznaje s još jednom katoličkom osnovnom školom, onom iz Novske. U rubrici „Pisma iz misija“ niknula je naročita „ukrajinska ivančica“, u svjedočanstvu hrvatske redovnice i misionarke u toj zemlji, a kako izraditi i štovati „kućni molitveni kutak“, čitateljima tumači rubrika „Molimo u obitelji“. „Nedjelja s Isusom“ djeci će uljepšati odlazak na nedjeljne mise, a „Radosni prvopričesnici“ bolje ih pripremiti za primanje sakramenata pokore i pričesti. Talente i djela samih čitatelja lista, „makovaca“, otkrivaju stranice „Pišemo-rišemo“ i „Makovci javljaju“, na kojima su objavljeni njihovi literarni i likovni pokušaji te izvješća o tome što poduzimaju u svojim vjeronaučnim skupinama. Uobičajeno, i svibanjski Mali koncil djeci nudi obilje razbibrižno-poučnih i katehetsko-zagonetačkih sadržaja, a na stranicama s kojih potiče njihove vještine, poziva ih da izrade „svibanjsku pločicu“ za krunice, da pripreme „Smrznute banana-lizalice“, te da izrežu, oboje i slože „apostole u harmonici“, za ukras svoje police. S glavolomkama, pričom, pitalicama, „psihotestom“, stripovima ili šalama, Mak će lako postati i zajedničko obiteljsko štivo uzajamnoga čitanja, odgonetanja, „nadmudrivanja“ i radosnog međugeneracijskog druženja.