MAK ZA OŽUJAK Ususret Uskrsu

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2024/03/Mak-Thumb-2.pnghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2024/03/Mak-Thumb-2.pngMAK ZA OŽUJAK Ususret Uskrsu

Dječji mjesečnik »Mali koncil – Mak« u ožujskom broju na naslovnici svojim čitateljima čestita Uskrs, no kako je tek sredina korizmenoga puta, njegove stranice podjednako obiluju i sadržajima koji uvode u potpunu uskrsnu radost, kao što su prilozi o Velikom tjednu u obitelji ili o palmi kao »pobjedničkoj biljci«.

S početkom Godine molitve, kao odgovor na poziv pape Franje da češće molimo, ožujski broj promišlja o svakodnevnoj molitvi te molitvi za obitelj. Na tom tragu u »Psihotestu« čitatelji mogu otkrivati imaju li dara pobožnosti. Za nedjeljne mise čitatelji »Maka« mogu se pripremiti uz poučne priče koje zanimljivim primjerima tumače nedjeljno evanđelje.

U rubrici »Pisma iz misija« objavljeno je svjedočanstvo milosrdnice s. Samuele Vilenice, nekadašnje »makovice« i »tribusovke«, danas misionarke u dalekoj Argentini. Uz ministranta Juru kojega je osvojio Hvalospjev uskrsnoj svijeći možete se i nasmijati i zapjevati.

»Vjeroistražitelji«, prilog i nastavno pomagalo za vjeroučenike od 1. do 4. razreda, donose mnoštvo zanimljivih uskrsnih vjeronaučnih zadataka. Svoju uskrsnu pisanicu čitatelji će moći staviti u »Makova pilića«, neobičnu uskrsnu košaricu s kartonskoga umetka časopisa, pa čak i osvojiti nagradnu majicu za svoj rad! Uz navedeno časopis je ispunjen radovima i javljanjima svojih vjernih čitatelja, mnoštvom zagonetaka, pitalica, stripova i šala te je izvrsno štivo za cijelu vjerničku obitelj.