Kad je duša čista – Uskrs blista!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2013/06/MAK_travanj_naslovnica-696x944.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2013/06/MAK_travanj_naslovnica-696x944.jpgKad je duša čista – Uskrs blista!

Uskrsni, travanjski broj Maloga koncila Maka, cijeli je prožet uskrsnom radošću. Od uvodne stranice s procvjetalim križem i uskrsnom pjesmicom pa sve do zadnjih korica gdje je opet znak spasa – Križ, po kojem nas je, iz velike ljubavi prema nama, Isus spasio. I od grijeha, i od mraka, i od straha! Jer pred Uskrsom sve to “pada”, baš kao kamen s Isusova groba, a širom se otvaraju vrata vječnoga Neba!

Uskrsni Mak predstavlja bl. Alojzija Stepinca kao primjer i učitelja molitve, donosi mini reportažu iz Ružičnjaka – katoličke osnovne škole za djevojčice, a piše i o misionarki iz Ekvadora – sestri Lenki – koja zbog svog misijskog poslanja nerijetko postaje prava “detektivka” kako bi pomogla mladima. Dramolet Uskrsna grana opisuje proslavu (ne)običnog Uskrsa jedne obitelji, “pričopredstava” govori kako su uskrsne dane proživjeli jedan pjetlić i prijatelj mu magarčić, a uskrsna priča posvećena je jednom sasvim neobičnom jaju!

Tu je i recept za prekonoćnu kašu, te “recept” za izradu “mamine ribice” od papira. Rješenja novog psihotesta otkrivaju znamo li živjeti s drugima, rubrika Geomak predstavlja jug Afrike, a rubrika Zoomak “najljepšeg čovjekovog prijatelja” – konja.

Papin poticaj u travanjskome broju potiče da se Biblija počne nositi poput mobitela, a vijesti koje makovci šalju iz svojih škola i župa svjedoče o brojnim i plemenitim događanjima. Dakako, i u novom broju neizostavni su Martin dnevnik, Rokova istraživanja, Proletuše, savjeti Malog liječnika, Mudre misli i Blaževa pošta… Kao i razonoda i zabavni dio: bojanke i rezalice, stripovi, glavolomke, pitalice, zagonetke i nova nagradna Stjepkova tražilica. (vp)