Ljeto u najboljoj ekipi!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2022/06/Mak_LIPANJ2022_naslovnica.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2022/06/Mak_LIPANJ2022_naslovnica.jpgLjeto u najboljoj ekipi!

Ljetni praznici samo što nisu počeli pa lipanjski dječji vjerski i vjeronaučni mjesečnik »Mali koncil – MAK«, svoje čitatelje poziva da ih provedu u najboljoj, pobjedničkoj ekipi! Poput dječaka s naslovnice koji je »zaigrao u ekipi sv. Antuna«, poput onih koji su obiteljski bili na »Putu do raja« ili na 4. Nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji u Ludbregu… Poput tolikih makovica i makovaca koji na stranicama lipanjskog broja javljaju o dobrotvornim akcijama, oratorijima, ministriranjima, hodočašćima, izletima, o prvim pričestima… O druženju i sudjelovanju u pravoj ekipi i najboljem društvu – s Isusom!

Upravo takvu »odabranu ekipu« lipanjski »Mak« nudi čitateljima obiljem sadržaja: u igrokazu o »Svetcu svega svijeta«, u »Svetačkim zgodicama« o sv. Šarbelu, u »Pismima iz misija« iz dalekog Ekvadora, u »Molitvenim gestama« gdje će otkriti da je primanje pričesti baš kao zagrljaj s Isusom!… Na istom tragu su i »Blaževa pošta« s desetcima unikatnih dječjih pitanja, dramolet »Aritmetička sredina« iz školskih klupa, i priče iz obiteljskog života, koje djeci i mladima otkrivaju gdje se zapravo krije pravo »bogatstvo«. Razbibrižne stranice lipanjskog izdanja u ljetnom su i prazničnom duhu, od »Zagonetaka s okusom morske soli“, sladoledarskih glavolomki i zaigranih tražilica do neobičnog »Psiho-meteorotesta« koji otkriva kako je to moguće da jednima ljetni praznici prođu »okupani suncem«, a drugima »natopljeni kišom« – mada su ih proveli zajedno, na istom mjestu! Neizostavni nagradni zadatci – »Stjepkova tražilica«, bojanka te zadatak »Vjeroistražitelja« – tu su da »lipanj povežu s rujnom«, kao poziv na daljnje druženje i odrastanje u »pravoj ekipi«, s Makom!

Vaši urednici