Ljeto u hodu!

http://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/06/521_naslovnica_v-696x940lip.jpghttp://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/06/521_naslovnica_v-696x940lip.jpgLjeto u hodu!

Školska nam godina završava. Baš nekako u vrijeme kad je u “dva glavna grada” naše domovine održan “Hod za život”, obiteljska i narodna potpora svakomu ljudskomu životu, a posebice životima nas djece. Tako nam je ljeto počelo “u hodu”!

Tako neka se u hodu i nastavi, jer upozoravaju nas stručnjaci i liječnici da danas sve više djece pati od odraslih “bolesti sjedenja”: iskrivljenih leđa, prekomjerne težine, povišena tlaka… Sjede djeca uz knjige i zadaće, ali možda još i više uz televizore, računala i mobitele, zar ne? Dosta je s time, došlo je ljeto! Na stabla, na livade, u more i potoke! Kretanje, hodanje! Nakon znojenja uz knjige, na red je došlo znojenje od igre, kao na našoj naslovnici!

A naš lipanjski “Mak” poziva vas i na poseban ljetni hod, zvan hodočašće! Podsjećamo vas da je ljeto doba Marijinih svetišta i prošteništa pa pohrlite do vama najbližega! Majčici nebeskoj zahvalite, za iduću se školsku godinu preporučite… U tom marijanskom duhu – ako se i usred vrela ljeta dogode (a uvijek se dogode) kišni dani – “Mak” vam je priredio društvenu igru “S Josipom do Marije”, u kojoj ćete i opet… “hodati”!

Dragi makovci, radosno vam i živo bilo “ljeto u hodu”! Pa da u rujnu iznova “dohodite” na “Makove” stranice, zamišljene da bi vas pratile u vašem odrastanju, životnom hodu!