Križni put Isusovim riječima…

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2013/06/Mak_Ozujak_2017_w-696x935.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2013/06/Mak_Ozujak_2017_w-696x935.jpgKrižni put Isusovim riječima…

Novi broj Maloga koncila Maka za mjesec ožujak, koji je ove godine cijeli u korizmi, od naslovnice do zadnjih korica prati Isusa na njegovu križnom putu.

Novi nastavak rubrike Učimo moliti sa Stepincem upoznaje sa Stepinčevom pobožnošću prema Kristovoj muci, a jedinstveni križni put daje kroz 14 postaja presjek “križnoga puta Stepinčeva života” od sudske osude na zatvor sve do njega pokopa u zagrebačkoj katedrali. Ostali korizmeni motivi sakriveni su u rješenjima Makovih ožujskih zagonetki.

Također, na kartonskom umetku svim čitateljima daruje i pravi križni put, koji se može moliti osobno, ali i u vjeronaučnim skupinama i župama.

Ožujak je mjesec posvećen i očevima, jer u njemu slavimo blagdan sv. Josipa. Stoga novi Mak donosi lik svetog tesara za bojenje, priču o mačiću sv. Josipa, dramolet sa sretnim završetkom o prezaposlenom ocu i njegovu tužnom sinu pod naslovom Tati oko vrata, a u rubrici Znam sam upute za izradu medalje za najboljeg tatu na svijetu.

Novi broj Maka donosi i pregršt drugih zanimljivih sadržaja: predstavlja salezijansku osnovnu školu, pustolova i siromaha bl. Karla de Foucaulda, poljski grad Krakov, pticu vjesnicu proljeća – rodu… Potom tu su i stripovi, vijesti koje šalju Makovci iz svojih župa i škola, priče, šale, zagonetke, premetaljke, psihotest, anegdote, pisma iz Blaževe pošte, novi nagradni zadatak… Te najuspjeliji Makboomarkeri, nagrađeni Makovim majicama i loptama.