Kako darovati srce?

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2023/01/MAK_veljaca_2023_naslovnica.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2023/01/MAK_veljaca_2023_naslovnica.jpgKako darovati srce?


S početkom veljače čitateljima dolazi 60 poučnih, živopisnih, originalnih i veselih stranica najdugovječnijega mjesečnika za poučno i zabavno odrastanje u vjeri »Maloga koncila – Maka« i to s naslovnim pitanjem: Kako darovati srce? Na prvu, može se to učiniti poput četvrtašice Eme s naslovnice – izraditi ga od kartona, skriti u nj još i malo iznenađenje, pa ga darovati nekomu! Međutim pravi se odgovori na Makovo »veljačko« pitanje otkrivaju na stranicama novoga broja dječjega mjesečnika, koji u poučnim i zanimljivim temama i rubrikama »daruje« svoja srce čitateljima.

Još više odgovori se kriju u objavljenim radovima i javljanjima vrijednih vjeroučenika i »makovaca«. Svi ujedinjeni mislima i srcima čitatelje podsjećaju da iako je »najkraća«, veljača je prepuna velikih dana za istinsko darivanje srca Bogu i bližnjima, simpatijama, ali i vjeroučiteljima, roditeljima i susjedima, svećenicima i redovnicama, bolesnicima i siromašnima, svetcima i blaženicima… Gotovo svi oni imaju poneki svoj dan u veljači, a gotovo svi su se i »smjestili« na stranice veljačkoga »Maka«!

I ovomjesečne rubrike pune su tema satkanih od ljubavi i dobrote – od »opasno zaljubljenoga« ministranta Jure ili »Dramoleta« naslova »Što bi rekao sveti Valentin?’«, do »slučaja« dr. Georgea Cranea iz rubrike koja s čitateljima prati nedjeljna misna čitanja. O nekima od najčuvenijih darova kojima su se diljem svijeta darivali zaljubljeni piše u rubrici »’Vijesti’ iz povijesti«, dok na kreativnost potiče rubrika »Znam sam« uputama za izradu unikatnoga »ukrasnog« srca.

U novomu »Maku« i ovoga puta »Vjeroistražitelji« kreću u nove pustolovne potrage za blagom vjere – uz pomoć zanimljivih zadataka za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, uz originalne animacije vjeroučitelja Hrvoja Šijaka, koje će čitatelji i vjeroučitelji otkrivati u pridodanim digitalnim sadržajima.

Otkud pepeo u korizmi; što je pastoral; otkad postoje maškare; što je zapravo bolesnicima najpotrebnije i kako drugima »donijeti« Boga samo su neka od pitanja na koje odgovore pruža novi Mak, a čijih je stranica poslan i »posljednji pozdrav« nedavno preminulom velikom papi, jednomu od najvećih teologa novijega doba i prijatelju hrvatskoga naroda Benediktu XVI. U rubrici »Sveti od malih nogu« tu su i zgode iz djetinjstva maloga Lojzeka – velikoga hrvatskog blaženika, kardinala Alojzija Stepinca, čiji je portret ponuđen djeci na »Makovu« umetku, popraćen njegovim izrečenim riječima: »Što god da došlo, konačna pobjeda bit će Božja!«

Vaši urednici