Budimo i mi prijatelji Božji!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2013/06/MAK_Sijecanj_2017-696x941.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2013/06/MAK_Sijecanj_2017-696x941.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2013/06/MAK_Sijecanj_2017-696x941.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2013/06/MAK_Sijecanj_2017-696x941.jpgBudimo i mi prijatelji Božji!

Prvi novogodišnji “Mali koncil” – “Mak” sa svoje naslovnice otvoreno čitatelje poziva “Budimo i mi prijatelji Božji”! Poziv na to prijateljstvo, koji svojim vršnjacima upućuje makovica Ana koja je sama izradila pravu lijepu slikovnicu, proteže se na sve 52 stranice dječjega vjerskoga mjesečnika, obogaćene još kartonskim umetkom s jedinstvenim Biblijskim “Makbookmarkerom”.

Kako postati dobar, pravi Božji prijatelj? – “Mak” nudi odgovore u svojim redovitim rubrikama, kao što su: “Učimo moliti s kardinalom Stepincem”, “Makova zrnca”, “Iz vjeroučiteljeve bilježnice”, “Nedjeljom na misu” ili “Blaževa pošta”, ali i u ostalim siječanjskim sadržajima: o Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije, o čudotvornoj medaljici apostola Bezgrješne, o đacima Katoličke osnovne škole Lotrščak u Zagrebu, misionarskim iskustvima s Madagaskara…

Na prijateljstvo s Bogom posebice pozivaju stranice s rubrikama koje svojom domišljatošću, vještinom, suradnjom i ljubavlju već desetljećima sustvaraju sami čitatelji lista, kao što su: “Makovci javljaju”, “Pišemo rišemo” ili “Mali mozaik dobrote” – živi dokazi svega što djeca, uz pomoć svojih vjeroučitelja i kateheta, sama mogu zamisliti, pokrenuti i ostvariti na tom putu postajanja Božjim prijateljem!

Najmlađe makovce, po običaju, dočekat će “njihov dio časopisa”, 16 stranica pod nazivom “MaLIMAk”, prilagođenih i za prvopričesničku pripravu. A sve ostale čitatelje – pa i u krugu odraslih članova obitelji – čeka obilje poučnoga i razbibrižnoga sadržaja za oplemenjivanje prazničnih dana. (cv)