Bogu zahvalni

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/09/MAKlistopad.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/09/MAKlistopad.jpgBogu zahvalni

Listopad, sa svojim Danima kruha, Nedjeljom zahvalnosti Bogu za plodove zemlje i Misijskom nedjeljom, na stranicama listopadskog broja Maloga koncila pretvorio se u 54 stranice hvale i zahvaljivanja!
Za Nedjelju zahvalnosti “Mak” nudi prigodan prateći tekst uz prinos darova na misnome slavlju iz pera svećenika, a “Klara” u svojem stripu duhovito razmišlja o zahvalnosti Bogu na daru kruha našeg svagdašnjeg.
Sestra Marta Nikolić u “Pismima iz misija” Bogu zahvaljuje što ju je poslao na daleke i siromašne Salamonske Otoke, da ondje može dijeliti bogatstvo njegove riječi, a treći bacač kugle na svijetu Stipe Žunić podsjeća djecu čitatelje na zahvalnost roditeljima i vjeroučiteljima.
Rubrika “Molimo u obitelji” u svoje središte stavlja krunicu, upućujući kako i zašto zajednički obiteljski zahvaljivati Majci Božjoj njenom najljepšom molitvom krunicom, a na ovitku Maka predložak je za lakše učenje i pamćenje molitve “Zdravo Kraljice”!
Rubrika “Iz vjeroučiteljeve bilježnice” otkriva kako se može zahvaljivati čak i na našim obvezama, poslovima, učenju i zadaćama, a istinske uzore zahvalnosti Bogu čitatelji će pronaći u “Dramoletu” o Marijinom evanđelisti te u “Zgodicama” iz života fra Bonaventure Dude.
A sve ostale stranice bogatog listopadskog broja, sa svojim zagonetkama, bojankama, tražilicama, testovima, “Blaževom poštom”, šalama i pitalicama zahvaljivanje su na radosti i prijateljstvu s Bogom i ljudima!