Adventsko-božićni »Mak« – radosti znak!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2022/12/MAK_Prosinac_2022_naslovnica.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2022/12/MAK_Prosinac_2022_naslovnica.jpgAdventsko-božićni »Mak« – radosti znak!


Novi broj »Maloga koncila – Maka« za prosinac, u društvu dragih adventskih svetaca Barbare, Nikole i Lucije, svoje mlade čitatelje do djeteta Isusa u jaslicama vodi na 60 stranica punih adventsko-božićnih sadržaja. Kada su nastale zornice, kako u došašću možemo sanjati o »svijetu koji treba ‘odmotati’« ili zašto je došašće tek »podsjetnik« da je Bog za nas spremio mnogo više od prolaznih užitaka – tek su neka od pitanja na koja prosinački »Mak« daje odgovore, vodeći čitatelje k iskustvu Božića. Najradosniji pak blagdan i obiteljski dan, Isusov rođendan, u novom broju dobio je i svoj igrokaz, i priču, božićnu marku, »psihotest«, recept, božićnu girlandu… Sve do savjeta za izradu »Makić-pahuljice« od običnih drvenih štipaljki za rublje.
Posebice toplo utočište novorođeni Isus našao je na stranicama »Vjeroistražitelja«, priloga za vjeroučenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola koje, uz zanimljivu »božićnu potragu« na osam stranica lista, očekuje i nagrada u vidu digitalnih sadržaja. Ovoga puta oni ih odvode sve do Trsata i »Nazaretske kućice«, do radosti Božića u kući svete Obitelji, željene slike svakoga našeg doma.
»MaLIMAk«, dio lista zamišljen za pripravu prvopričesnika, uz »bačeno sidro« tumači djeci što je nada, a »Slikopričom« naslova »U zjenicama – jaslice« dočarava kako su ponekad volovi pametniji od svojih gospodara! Neizostavne su i stranice mjesečnika koje sami »makovci« i »makovice« stvaraju pa se u rubrici »Pišemo – rišemo« otkriva njihov dar pisanja i crtanja; u rubrici »Makovci javljaju« saznaje se što vrijednoga čine u svojim vjeronaučnim skupinama, a u »Blaževoj pošti« eto i njihovih pitanja koja ih zanimaju i muče, poput onoga »kako da smanje boravak uz mobitele«? Uz obilje zagonetaka, bojanki, glavolomki, pitalica, šala i nagradnih zadataka – sadržaja koji mogu združiti cijele obitelji – i duge prosinačke večeri postat će kratke! A Božić radošću, pobožnošću i smislom ispunjeniji!

Vaši urednici