Stvaramo, glumimo, kuhamo

Znam sam

“Znam sam” stranica je koja vas iz mjeseca u mjesec potiče da sami, svojim rukama, izradite neku zanimljivu stvar, često koristeći tek predmete već odbačene u domaćinstvu!

Uz rubriku “Bojim srcem svojim”, u kojoj vježbamo ruku za bojenje, u svakom broju na kartonskom umetku “Mak” vam daruje i jednu gotovu “rezalicu”. Prošle vjeronaučne godine tako su nastajale i “Makbookmarker” i “Kutijica učilica”, jaslice i Križni put, “Makmaska”…

No ne potiče “Mak” samo vještinu vaših ruku! U rubrici “Dramolet” poziva vas da sami u svojoj vjeronaučnoj skupini priredite pravu predstavu! Pa ju izvedete u svojoj župi ili školi, pokazujući i tako što sve znate i možete!

[Not a valid template] 

Istu zadaću ima i rubrika “Igrokazi”, u kojoj se daju kraći recitali i prigodni sadržaji za prvopričesnička slavlja, Dan kruha, Dane zahvalnosti za Božja dobročinstva, Božić i druga redovna svakogodišnja slavlja.

Kako biste u stvaralaštvo uključili i svoje roditelje, ili možda ponajprije bake, u svakom broju “Maka” naći ćete se i “U kuhinji”, rubrici koja vam daje jednostavan recept!