radosni prvopričesnici

Učimo moliti

U rubrici “Učimo moliti” ponovite ili upoznajte i naučite pojedine molitve. Uz pomoć razumljivih tumačenja i primjera, otkrivajte ljepotu molitve kao najizravnijega razgovora s Bogom!

Još niz “Makovih” stranica uvodi vas u molitveno, duhovno i vjeronaučno raspoloženje: “Radosni prvopričesnici” svake godine vode nove makovce do “najvećega dana djetinjstva” – dana prve pričesti! Sve to uz mnoštvo slika i jednostavnih zadataka, koji mogu poslužiti i vašim katehetama kad vas pripravljaju, a roditeljima kad s vama naučeno ponavljaju!

 

Već godinama “Mak” svake nedjelje “ide na misu” sa svojim čitateljima! Sad to čini u rubrici pod nazivom “Nedjelja s Isusom”, koja će vam uvelike pomoći da vam nedjeljna misna čitanja budu razumljivija i zanimljivija!

U vjeronaučno-katehetske i biblijske sadržaje, koji će vam pomoći i u školskom i u župnom vjeronauku, spadaju i “Uzori vjere”, “Papini poticaji”, “Svetačke zgodice” te brojne druge povremene rubrike koje vas upoznaju sa Svetim pismom, sakramentima, svetcima… Autori su im gotovo redovito teolozi, svećenici, vjeroučitelji i katehete, ali pisane su na vama razumljiv i blizak način!