ZAGREB
Filharmonija u društvu najmlađe publike

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/08/06filharmon.jpgZAGREB<br>Filharmonija u društvu najmlađe publike

Zagrebačka filharmonija i Zagrebačke otpadne vode obilježavaju svoju treću godišnjicu suradnje. Naime, riječ je o projektu „Dan planeta Zemlje“, kojim se nagrađuju najbolji likovni radovi zagrebačkih osnovnih škola.
Tako su i ove godine 18. svibnja 2018. učenici osnovnih škola „Dugave“, „Augusta Cesarca“, „Julija Klovića“ te „Eugena Kumičića“ imali priliku, u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, poslušati edukativno predavanje o najvećem i najboljem orkestru u Hrvatskoj, a nakon toga poslušati praizvedbu „Suita iz Hrvatske“, našeg hrvatskog skladatelja Dubravka Palanovića, te Hublerov Koncertni komad za četiri roga i orkestar, koji su izveli ugledni hornisti Zagrebačke filharmonije.
Ovim projektom smo još jednom pokazali da glazba i ekologija potiču djecu da svojim sudjelovanjem doprinose očuvanju okoliša a isto tako razvijaju svoj estetski pristup prema umjetnosti.
Na slijedećem linku možete pogledati tekst kojeg su objavili naši partneri Zagrebačke otpadne vode ( ZOV) koji su i organizirali događaj „ Dan Planeta Zemlje“ ukojem je sudjelovalo oko 600-tinjak djece.