ZAGREB – RIJEKA
“Otisak srca” za “Ruže milosrđa”

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/12/izrez.jpgZAGREB – RIJEKA <br> “Otisak srca” za “Ruže milosrđa”

Predstavnici Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ iz Rijeke su u petak, 1. prosinca 2017. godine primili nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva „Otisak srca“ za najbolju volontersku inicijativu u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu.
Nagradu su dobili za projekt „Ruže milosrđa“, namijenjen pružanju pomoći korisnicima Prihvatilišta za beskućnike „Ruže sv. Franje“ u Rijeci. Spomenuti projekt je, zapravo, nastavak prošlogodišnjega projekta „I ja mogu biti misionar“. Njegovi ciljevi su promicati vrijednosti volontiranja te poticati međuljudsku solidarnost, empatiju i osjećaj pripadnosti, spoznati važnost pomaganja drugima kroz volontiranje i humanitarni rad, ostvariti suradnju s Prihvatilištem za beskućnike „Ruže sv. Franje“ u Rijeci i volontirati u istom; potaknuti učenike i njihove obitelji na molitvu za potrebite, ranim djelovanjem postići da se učenici i u odrasloj dobi bave humanitarnim volonterskim radom u svojoj užoj i široj zajednici, sudjelovati u stvaranju dostojanstvenih uvjeta za život svakog pojedinca kako bi ostvarili zrelu ljudsku i vjerničku osobnost.
Svečana dodjela nagrada održala se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu gdje su predstavnici Zaklade uručili nagrade školama, za najbolje volonterske inicijative mladih u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu. Na svečanu dodjelu nagrade išli su predstavnici učenika: Ivan Lanc, Rino Čargonja, Neva Marković i Damijan Bulić, predstavnici roditelja Jasna Blečić i Slađana Tuftan, ravnateljica s. Maja Dolenec i učiteljica Marta Žambok.
Nakon svečane dodjele pohodili smo katedralu (Našli smo i vremena za obilazak uredništva Maka!), Trg bana Josipa Jelačića, Informativno – multimedijski centar „Budi ponosan“ i na kraju izložbu „Nikola Tesla – mind from the future“.
Neizmjerno smo zahvalni jer je prepoznat trud, rad i volja naših učenika, roditelja i djelatnika da pomognu bližnjemu u svojoj zajednici i aktivno se uključe u stvaranje boljega društva.