VJERONAUČNA OLIMPIJADA
NOVA TEMA: POPUT APOSTOLA MILOSRDNE LJUBAVI

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2019/09/vinko.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2019/09/vinko.jpgVJERONAUČNA OLIMPIJADA<br>NOVA TEMA: POPUT APOSTOLA MILOSRDNE LJUBAVI

Kreće nova Vjeronaučna olimpijada, natjecanje iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola. Ove školske godine tema je “Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi. Vinkovska karizma u Hrvatskoj”.

Za preuzimanje materijala kliknite na sliku

Sveti Vinko Paulski, otac siromaha, apostol milosrdne ljubavi, utemeljitelj redova i karitativnih organizacija i duhovni otac Vinkovske obitelji diljem svijeta, pronašao je svoje mjesto u središtu najnovije građe za Vjeronaučnu olimpijadu povodom 175. obljetnice dolaska prvih sestara milosrdnica u Hrvatsku.

Zauzetošću njegove najbrojnije družbe – Družbe sestara milosrdnica s Kućom maticom u Zagrebu, koje su po svojem utemeljitelju oživjele milosrdnu ljubav i u hrvatskom narodu  – nastala je i ovogodišnja građa za Vjeronaučnu olimpijadu. Već ju sada možete preuzeti na mrežnim stranicama organizatora Vjeronaučne olimpijade: Agencije za odgoj i obrazovanje, Nacionalnoga katehetskoga ureda HBK-a te Glasa Koncila, odnosno Maloga koncila (mak.glas-koncila.hr.), gdje ćete pronaći i druge podrobnosti vezane uz natjecanje.

Uključite se i krenite stopama sv. Vinka, šireći ljubav i brigu za siromašne, ponižene, odbačene i one na rubu društva. Postanite i vi apostoli milosrdne ljubavi! (ić)