VJERONAUČNA OLIMPIJADA (2021./2022.)
Uz Družbu Isusovu – prema pobjedi!

VJERONAUČNA OLIMPIJADA (2021./2022.) <br>Uz Družbu Isusovu – prema pobjedi!

»Sveti Ignacije Loyolski i Družba Isusova«, tema je Vjeronaučne olimpijade za učenike osnovnih i srednjih škola u ovoj školskoj godini (2021./2022.).

Prema pobjedničkomu naslovu, ali još više naslovu same teme Vjeronaučne olimpijade – odnosno »prijateljevanju« sa svetim Ignacijem – krenut će svi koji se odvaže i priključe natjecanju, za koje im je ove godine građu priredila »družba« koju su sačinjavali teologinja Matea Božić i oci isusovci Hrvoje Juko, Mirko Nikolić, Dalibor Renić i Antun Trstenjak.

PRIJATELJ KOJI POTIČE NA DOBRO

Prije 500 godina sv. Ignacije spoznao je da mu je Isus Krist prijatelj i odlučio je staviti Isusovo prijateljstvo u središte svojega života. Prije je bio uspješan u športskim i vojničkim disciplinama, ali se od susreta s Isusom odlučio istaknuti u radu za vjeru i dobro. On je svjetski utemeljitelj Družbe Isusove, Isusove katoličke redovničke zajednice, koja se u nas skraćeno naziva i »isusovci«.

TRAGOM SVETOGA IGNACIJA

Možda ste čuli za »ignacijevsku duhovnost«. Riječ je o određenom načinu duhovnosti, putu duhovnoga života koji se nadahnjuje i izgrađuje prema načelima i savjetima iz duhovnoga iskustva sv. Ignacija. Upravo je takva duhovnost u središtu isusovačkoga misijskoga poslanja i naviještanja Božje poruke.

A ovogodišnja tema Vjeronaučne olimpijade »Sveti Ignacije Loyolski i Družba Isusova« svim će natjecateljima pružiti priliku da se upoznaju i s likom toga velikoga svetca i njegovom duhovnosti te tragovima koje je ostavio u životima drugih osoba – u prošlosti i u sadašnjosti.

Građu za natjecanje može se preuzeti ovdje

ili s Nacionalnoga katehetskoga ureda – nku.hbk.hr