ŠESTINE
„Donosimo evanđelje svima!“

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/10/sestine_web.jpgŠESTINE<br>„Donosimo evanđelje svima!“

U nedjelju 21. listopada 2018. u župi sv. Mirka u Šestinama svečano je obilježena misijska nedjelja. Trudom i radom Biseri Očeva milosrđa pripremili su kratki scenski prikaz pod naslovom „Donosimo evanđelje svima!“, koji govori o važnosti čitanja i slušanja Božje riječi odnosno „korištenja“ evanđelja u životu za razliku od modernih ekrana svijeta. Euharistijsko slavlje predslavio je don Ivan Bodrožić te u propovijedi istaknuo upravo važnost biranja onoga što nam je korisno i potrebno te slušanja onoga što nam Isus poručuje.
Kreativnim radom na redovitim susretima subotom djeca su doprinijela misijskim prilozima koji su namijenjeni za misije Družbe Kćeri Milosrđa na Kubi.
Vrhunac misijskoga slavlja bio je kocert dječjega zbora povodom 5. godine djelovanja u župi. Dječji zbor u župi djeluje pod vodstvom prof. Kristine Pavlović. Kroz tri pjesme djeca su iskazala hvalu Bogu za njegovo stvoriteljsko djelo kroz pjesmu: Tko stvori?, molitveno ozračje iskazali su i pjesmom „Sanctus“ te počastili i našu nebesku Majku pjesmom „Jedina“, jer je ona uvijek uz nas, jer je ona Majka Sina.
Tijekom pet godina djeca su uvježbala oko 200 pjesama, sudjelovala na 200 proba i svirala i pjevala na 200 misa.
Prof. Kristina Pavlović izrazila je zahvalnost svima prisutnima, sestrama Kćeri Milosrđa koje su pratile djecu, sviračima i prijašnjim članovima zbora te posebno župniku.
U završnici koncerta zboru su se pridružili bivši članovi i zajedno otpjevali pjesmu “Silan Bog” te tako zavrijedili pljesak koji je znak uspješnosti i nagrada marljivosti.
Zahvalni svima koji su sudjelovali na bilo koji način u ovim slavljima, zahvalni smo prvenstveno dobrome Bogu koji nam je udijelio mnogostruke talente, zahvalni smo i onima koji naše talente potiču i razvijaju i na našem zajedništvu koje je znak Božje prisutnosti.
s. M. Anamarija Vuković