PRIVLAKA
Oratorij u znaku Presvetog Srca Isusova

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/09/privlaka_web-1.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/09/privlaka_web-1.jpgPRIVLAKA <br> Oratorij u znaku Presvetog Srca Isusova

U župi sv. Martina, biskupa u Privlaci od 28. do 30. kolovoza održan je oratorij za djecu i mlade. Kroz ove dane djeca i mladi su se okupljali kako bi zajedno molili, igrali se, družili i ponešto naučili. Program oratorija sastojao se od tri glavna dijela. Molitveni dio, koji je bio na početku susreta, ove godine bio je u znaku Presvetog Srca Isusova. Djeca i mladi svaki su dan molili Zlatnu krunicu te su imali priliku nešto više čuti o pobožnosti devet prvih petaka.
Nakon molitve i pjesme slijedio je drugi dio. Radi se o biblijsko – poučnom dijelu. Kroz tri dana sudionici oratorija imali su priliku upoznati i saznati o tri biblijske osobe. Prvi dan slušali su zanimljiv životni put Jone, drugi dan o proroku Danielu, a treći o proroku Iliji i događajima iz njegova života. Ovaj dio završavao je igrom u kojoj su djeca pokazala koliko su zapamtili od onoga što su čuli. Također su imali priliku izreći i svoje dojmove tj. poruku što pojedini biblijski lik upućuje nama danas.
Uslijedila je okrepa, a nakon nje posljednji dio susreta: druženje i igra. Ove godine igru su vodili mladi. Oni su se rado uključili te svojom domišljatošću, vedrinom i snalažljivošću spretno koordinirali igre djece. Uz ovaj dio posebno povezujemo mnoštvo smjeha, radosti, zanimljivih situacija, neobičnih igara te ozarena dječja lica. Kruna oratorija bila je sv. misa posljednjeg dana. Župnik Mirko Rendulić pozvao je djecu i mlade da i nakon ovog susreta i druženja ostanu Isusovi vjerni prijatelji. Voditeljice oratorija bile su: vjeroučiteljica Anica Alilović, s. Marta Kovačić i učiteljica Ivana Stanić.
s. Marta Kovačić