PRESNAČE
Slavlja Božjih prijatelja

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/08/presnace.jpgPRESNAČE<br>Slavlja Božjih prijatelja

U nedjelju, 23. srpnja u župi i svetištu Svete Terezije od Djeteta Isusa u Presnačama proslavljeni su sakramenti prve svete pričesti i svete potvrde.
Tri prvopričesnika, Mihaela Ivaštanin, Kristina Pilić i Andrej Čavrag prvi put primili su Isusa u svoje srce. Sakrament kršćanske punoljetnosti, svete potvrde, primili su Manuela Ivaštanin i Luka Čavrag. Svi oni su se radosno i puni poleta pripremali za primanje sakramenata redovito pohađajući i župni i školski vjeronauk. Ovo dvostruko slavlje je dokaz da i mala mučenička župna zajednica za koju su život dali vlč. Filip Lukenda i s. Cecilija Grgić živi i raste uz pomoć Božjeg Duha.
Svečano misno slavlje predslavio je biskupov izaslanik i djelitelj svete potvrde, mons. dr. Anto Orlovac, u koncelebraciji s domaćim župnikom i čuvarom svetišta mons. Ivicom Božinovićem. U propovijedi mons. Orlovac obraćajući se prvopričesnicima govorio im je o Isusu koji je dobar kao kruh, koji ih voli i želi da budu sretni i jaki s njim. Krizmanike, koji primanjem sakramenta potvrde postaju svjesni Isusovi učenici i njegovi svjedoci, pozvao je da vole Boga i svakog čovjeka, jer se tako kršćanski i zrelo živi. Na kraju, svima je uputio poziv i želju da uvijek rado primaju Isusa u svetoj pričesti da im on bude snaga te da ostanu vjerni Bogu, pravi ljudi i Božji prijatelji. (biv)