(NAD)BISKUPIJSKA NATJECANJA 2020
DUBROVAČKA BISKUPIJA

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2020/03/DUBROVNIK.jpg(NAD)BISKUPIJSKA NATJECANJA 2020<br>DUBROVAČKA BISKUPIJA

Na natjecanju iz Vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Dubrovačke biskupije koje je održano u ponedjeljak, 2. ožujka u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Dubrovniku pobijedile su ekipe Osnovne škole Marina Držića iz Dubrovnika i Srednje škole Petra Šegedina iz Korčule. Na završnicu natjecanja u Gospićko-senjsku biskupiju ići će učenice osmog razreda Nikolina Tomić, Nikolina Bandić, Matej Marić i Lea Nalbani s mentoricom Kristinom Ćibarić, te srednjoškolci Zvonimir Skorin, Dinko Fabris, Roko Jurjević i Vjekoslav Fabris s mentoricom s. Barbarom Bagudić. Svi ostali natjecatelji s mentorima nagrađeni su izletom na otok Brač.
Prije samog natjecanja učenici i njihovi mentori okupili su se na molitvi u kapelici dubrovačkog sjemeništa, a molitvu je predvodio predstojnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. Predstojnik Katušić poželio je učenicima da im bude lijepo, da ostvare što bolje rezultate te da se međusobno upoznaju i druže. Tajnik Katehetskog ureda Šime Zupčić upoznao je učenike s pravilima i redoslijedom natjecanja. U periodu dok su čekali rezultate pismenog dijela natjecanja učenike su zabavili animatori Dubrovačke biskupije.
Tema ovogodišnjeg natjecanja je „Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi”, a biskupijskoj/županijskoj razini natjecanja u Dubrovniku pristupilo je šest ekipa osnovnih škola i pet ekipa srednjih škola.
Od osnovnih škola koje su se plasirale na biskupijsko natjecanje sudjelovale su: OŠ Marina Držića (mentorica Kristina Ćibarić) , OŠ Vela Luka (mentor Ante Novaković), OŠ Župa Dubrovačka (mentorica Andrija Arežina), OŠ Petra Kanavelića (mentorica s. Anita Sučić), OŠ Lapad (mentorica s. Katarina Mihić) i OŠ Marina Getaldića (mentor Ivo Kralj), a srednje škole koje su se natjecale su: SŠ Petra Šegedina (mentorica s. Barbara Bagudić), Medicinska škola (mentorica Ana Matić), Turistička i ugostiteljska škola (mentorica s. Marta Škorić), SŠ Blato (mentorica Kristina Vukušić) i Ekonomska i trgovačka škola (mentorica Roberta Nikšić).
Povjerenstvo za osnovnu školu radilo je u sastavu: predsjednica Ana Matić te članovi Romana Đuka Alemani i Kristina Vukušić, dok su povjerenstvu za srednju školu činili: predsjednica Ružica Matković te članovi s. Katarina Mihić i Ante Novaković.