(NAD)BISKUPIJSKA NATJECANJA 2019.
Krčka biskupija

(NAD)BISKUPIJSKA NATJECANJA 2019.<BR>Krčka biskupija

U ponedjeljak 4. ožujka 2019. u novoobnovljenoj školi u Puntu održala se biskupijska završnica Vjeronaučne olimpijade. Ovogodišnja tema bila je „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“, a sudjelovalo je deset osnovnoškolskih ekipa.
Okupljene je u ime predstojnika Katehetskog ureda i ravnatelja škole domaćina pozdravila vjeroučiteljica iz PŠ Punat Martina Jurjević. Nakon pozdrava i kratkog govora mons. Franje Velčića natjecanje je molitvom započeo puntarski župnik vlč. Ivica Kordić. On je učenicima pripremio i kratki film o Marijinim obrocima, koji su pogledali za vrijeme ispravljanja pismenih ispita.
Kao i svake godine natjecanje se odvijalo u tri etape: pismeni ispit koji su učenici samostalno rješavali, “tombola” koja je bila timski zadatak i “Milijunak” kojem je pristupilo pet najuspješnijih ekipa.
Unatoč teškim pitanjima, natjecanje je teklo u izrazito vedrom raspoloženju kao i svake godine. Na kraju natjecanja najuspješnijima su se pokazale ekipe iz OŠ Omišlja sa osvojenim 3. mjestom, iz OŠ “Fran Krsto Frankopan” iz Krka sa osvojenim 2. mjestom, a na državno natjecanje odlaze Cresani iz OŠ Frane Petrića, s mentoricom Dubravkom Buničića u sastavu: Tiha Filipas, Elli Honjeh, Jelena Kučić i Jakov Nedić. Okupljeni su uz zajedničko fotografiranje dobili darove koje im je pripremio biskup Ivica. (Martina Jurjević)