DOMALJEVAC
Ministrantski „Evo me!“

DOMALJEVAC<br>Ministrantski „Evo me!“

Na drugu nedjelju kroz godinu, 20. siječnja 2019., u župi sv. Ane u Domaljevcu svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio duhovni asistent Frame i ministranata fra Bono Kovačević obrednim slavljem uvedeno je šest novih ministranata u zajednicu poslužitelja oltara ove župe. Misno slavlje uzveličao je i bend mladih „VIS Fenix“.
U kratkoj homiliji fra Bono je istaknuo kako ministranti imaju svoju zadaću u župnoj zajednici. Oni su službenici oltara i brinu se da sveta misa i liturgija bude što ljepša u slavljenju Boga, jer ministranti svojom službom pomažu svećeniku, a time služe Bogu. Nakon homilije uslijedio je obred primanja u službu ministranata. U uvodnom dijelu najstariji predstavnik ministrantskog zbora Katarina Koturić pročitala je imena kandidata, a njih šestero pristupilo je oltaru s riječima: „Evo me!“. Za vrijeme molitve vjernika stariji ministranti su izrekli molitvu zahvale: za crkvene poslužitelje, roditelje, učitelje i vjeroučitelje, za prijateljstvo unutar ministrantskog zbora, za nemoćne, bolesne i za pokojne ministrante. A uime novih ministranata Ana Ivić izrekla je molitvenu nakanu zahvale što su danas primljeni i u zajednicu poslužitelja oltara.
Nakon molitve vjernika, u kojoj se posebno molilo za nove ministrante, novi su ministranti prvi put posluživali kod oltara. Na kraju euharistijskog slavlja fra Bono čestitao je novim ministrantima: Mariji i Filipu Matić, Ani Ivić, Magdaleni Piljić, Katarini Pušeljić i Ana Mariji Vlahović.
Poslije euharistijskog slavlja novim ministrantima su uručene njihove ministrantske iskaznice i uspomena na primanje u ministrantsku službu.
Župa sv. Ane u Domaljevcu može biti ponosna na svoje ministrante i ministrantice kojih ima trideset i vrlo ih je lijepo vidjeti kod oltara. Uz savjesno izvršavanje svojih dužnosti i dolazak na sv. Misu, ministranti ove župne zajednice imaju svoj redoviti susret svake subote, a za služenje kod oltara priprema ih fra Bono s kojim rado odlaze na rekreativne i prigodne susrete.