BISKUPIJSKA NATJECANJA VJERONAUČNE OLIMPIJADE
Riječka nadbiskupija

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2018/03/zaweb-2.jpgBISKUPIJSKA NATJECANJA VJERONAUČNE OLIMPIJADE<br>Riječka nadbiskupija

U Osnovnoj školi „Srdoči” u Rijeci u petak 9. ožujka održano je Županijsko-nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka učenika osnovnih i srednjih škola na temu: „Kršćani na putu dijaloga”. U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojili su učenici OŠ „Srdoči” s mentorom Borisom Barbarićem, a u kategoriji srednjih škola, pobjednici su učenici Prve riječke hrvatske gimnazije s mentorom Miroslavom Radićem. Uvodni dio programa održan je u župnoj crkvi Svetog Križa na Srdočima. Nazočili su mu: predstojnica Katehetskog ureda i Ureda za katoličke škole Riječke nadbiskupije Ksenija Rukavina Kovačević, viši savjetnik za vjeronauk pri Agenciji za odgoj i obrazovanje Tomislav Tomasić, županijska koordinatorica za natjecanja mr. sc. Manon Giron, ravnatelj OŠ Srdoči mr. sc. Ivan Vukić i župnik župe Svetoga Križa vlč. Kristijan Zeba.
Natjecateljski dio programa održan je u OŠ Srdoči i osim natjecateljskog dijela, učenici su sudjelovali u programu kojega su pripremili vjeroučitelji Boris Barbarić i Miroslav Radić sa svojim suradnicima. S obzirom na ovogodišnju ekumensku temu, sudionici su se imali prilike upoznati s poviješću Taize zajednice u Francuskoj u kojoj se svake godine održavaju ekumenski susreti mladih iz cijeloga svijeta. Vjeroučitelj Radić predstavio je rad molitveno-karitativne zajednice „Agape” koju dugi niz godina vodi u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji i s učenicima sudjeluje u ekumenskim susretima grada Rijeke.