»Uskrs je puno više od jednoga dana!«

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2021/04/MakTravanj2021_w.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2021/04/MakTravanj2021_w.jpg»Uskrs je puno više od jednoga dana!«


»Uskrs je puno više od jednoga dana!«, svojevrsno je »geslo« pod kojim je iz tiska izišao travanjski, uskrsni broj »Maloga koncila – Maka«, dječjega vjerskog mjesečnika. Upravo u tom duhu – i za one čitatelje osnovnoškolce kojima će njihov primjerak stići u ruke možda i nakon samoga Uskrsa – broj obiluje sadržajima koji obuhvaćaju cijelo uskrsno vrijeme, te poručuju djeci da je Uskrs zapravo… zauvijek! Približavajući se mladima na njihov način, »Mak« ih poziva da budu digitalno kreativni pa uz pomoć »emojija« – popularnih i omiljenih sličica uz elektronske poruke – izraze i svoja raspoloženja i osjećaje vezane uz radosne uskrsne dane i sadržaje vjere.
Travanjski broj Uskrs slavi i prigodnim »Papinim poticajima«, kao i lijepom pričom koja otkriva jedino mjesto gdje raste »cvijeće čiste ljubavi« ili tumačenjem pravog smisla izreke »Dobar kao janje«. Ali, slavi Uskrs i znanjem – u rješavanju testa-osmosmjerke; bojanjem – uređivanjem prigodnog plakata na kartonskom umetku, te rješavanjem zabavnog testa »Kakve su tvoje uskrsne boje«. Dugogodišnji suradnik iz misija don Danko Litrić dirljivo piše o tome kako uličare pretvara u vesele đake, svjedočeći i o svome putu ka Uskrsu. U redovnim rubrikama »Radosni prvopričesnici« pišu zahvale svima koji su ih zavrijedili, »Dramolet« otkriva kako svaka kuća može imati »Gospodinov kutak«, a »Slikopriča« na primjeru Ozane Kotorske otkriva moć molitve. Rubrika »Moje zanimanje« predstavlja djeci kako je to biti »teta« u katoličkom vrtiću, a sveznadar »Blaž« među ostalim dječjim pitanjima odgovara i na ono: »Je li najvažnije imati ‘sve’?«! Rubrika »Biblijske molitve« otkriva kako moli sveti Pavao, a »Martin dnevnik« kakve sve, za djecu samu, mogu biti »crte odrastanja«. Recept, »radionica«, šale, zagonetke, pitalice, stripovi, »proletuše«… samo dopunjavaju paletu ponuđenih sadržaja na 52 stranice. Uz redovite nagradne zadatke za čitatelje, ovoga puta – uz Makova izdanja i Makove majice – najsretniji mogu osvojiti i lijepu novu slikovnicu »Šapat koji grije srca«, autorice Ive Noršić. Baš kao što će srca ogrijati svi oni koji uzmu i pročitaju travanjski »Mak«, znajući da je uskrsli Isus sad s njima »u sve dane svijeta«!

Vaši urednici