Tko nam što može?!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2021/09/MakRujan2021_naslovnica_w.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2021/09/MakRujan2021_naslovnica_w.jpgTko nam što može?!

Na početku školske, vjeronaučne i katehetske godine »Mali koncil – MAK« pedeset i šesti rujan zaredom, svojim je rujanskim brojem započeo i »makovsku« godinu, u kojoj želi kao i dosad biti pratitelj i prijatelj djece na njihovu putu vjerskog odrastanja. U tom duhu, na uobičajeno sadržajem bogatim stranicama, dječji mjesečni list poziva svoje osnovnoškolske čitatelje da u redovnim rubrikama kao što su »Papini poticaji« ili »Za Isusovim stolom« spoznaju da je prava vjera uvijek praćena djelima dobrote.

U novim rubrikama, »Molitvene geste« i »Ministrantski kutak«, rujanski broj vjeroučenike upoznaje kako, zašto i kada držimo sklopljene ruke, te ih upućuje u značenje »nerazumljivih« naziva za poznate predmete koje susreću na misnom slavlju, ne samo kao ministranti, čitači ili pjevači. Rujanski »Mak« zainteresirane »odvodi« sve do Nigerije i Salomonskih otoka, odakle se javljaju hrvatske redovnice misionarke, pridružujući se tako »Malom mozaiku dobrote« koji dječji vjerski list uporno gradi već godinama. Vidljivo je to zajedničko sustvaranje i u dječjim doprinosima listu: likovnim i literarnim radovima, izvještajima o tome što su ljetos radili u svojim župnim i drugim skupinama, te posebice u podijeljenim svjedočanstvima radosti zbog primljene prve pričesti. Na stranicama časopisa s pričama, zanimljivostima, s »Martinim dnevnikom«, »Blaževom poštom« te osobito sa šalama, glavolomkama i pitalicama, »makovci« će i dalje zadržati ljetnu razigranost, a uz »psihotest« pod pod nazivom »Gladni znanja« te uz osobit »Vjerotest« pod nazivom »Počinje odbrojavanje«, čitatelji Maka provjerit će svoju pripravnost i raspoloženje za izazove nove nastavne i vjeronaučne godine. Tim više znatiželju pobuđuje najava s trećih korica rujanskoga broja, da će od idućega listopadskog pa sve do svibanjskog broja, »Mak« s njima doslovce sjesti u vjeronaučne klupe te će zajednički postati »vjeroistražitelji«! Pa na dodatnih osam stranica na nov, zabavan i poučan način dolaziti do novih otkrića i spoznaja o vjeri, Bogu, ljudima, prirodi… Kao uvod u tu ovogodišnju novost, kartonski umetak u rujanskom broju, pod nazivom »I u školi i u crkvi«, čitatelje poziva da samostalno i stvaralački oblikuju rad za koji mogu osvojiti lijepu »Makovu« majicu!

Vaši urednici