S Marijom i Duhom Svetim – »na krilima«!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2021/04/Mak_Svibanj_2021_naslovnica.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2021/04/Mak_Svibanj_2021_naslovnica.jpgS Marijom i Duhom Svetim – »na krilima«!

»Mali koncil – Mak«, dječji vjerski i vjeronaučni mjesečnik, unatoč neželjenim epidemiološkim okolnostima koje odgađaju i primanje sakramenata prve pričesti i svete potvrde, na stranicama svoga svibanjskog broja leti još jače – »na krilima« Marije i Duha Svetoga«!

U »Marijinu mjesecu« nudi obilje sadržaja posvećenih nebeskoj Majci, ali i našim mamama, koje također u svibnju imaju svoj Majčin dan. Na posebnim katehetskim radnim stranicama tako će najmlađi čitatelji, nadahnuti biblijskim tekstovima, otkriti kako nam to je Isus zauvijek »posudio« svoju mamu; na stranicama »Pisama iz misija« saznat će kako se Majku Božju štuje na Salomonskim otocima, u Brazilu, Ugandi… ; naučit će molitvu »Zdravo, Kraljice« te upoznati njena autora, neobičnog blaženika Hermana Hromog, zvanog i »čudo stoljeća«. Svoje zemaljske majčice čitatelji »Maka« moći će razveseliti jednostavnim igrokazom sročenim za njih; »rukocvijetom« koji će sami izraditi uz pomoć rubrike »Znam sam«; receptom za slasticu s jagodama ili ljepotom stihova Tina Kolumbića posvećenih majci. »Klarin« strip pak, u šaljivim zgodama povezao je Majku Božju i mame, baš kao što je to česta pojava u svakodnevnim dječjim životima.

Duh Sveti malo odraslije makovce dočekuje sa svojih 7 darova na kartonskom umetku (koji čitateljima nudi i »osmi« dar, »makovu« majicu, uključe li se u nagradni natječaj), ali i u vrlo aktualnom dramoletu »Pravi kum«, koji propitkuje po kojim to kriterijima danas mnogi potvrđenici biraju svoje kumove, donoseći im i pravu pouku.

Ljepota je zasjala (i bez reflektora) na stranicama posvećenima najboljim dječjim radovima pristiglima na jubilarni, 10. Susret hrvatskog dječjeg duhovnog stvaralaštva »Stjepan Kranjčić«, od kojih je jedan »ponio« i naslovnicu svibanjskoga broja! Jer, upravo ljepota je bila tema prošlogodišnjega natječaja, pa je divno (i korisno) vidjeti kako ju djeca pronalaze i spoznaju u ovo, ne osobito lijepo, doba epidemije.

U redovnim rubrikama na svoje će doći i ljubitelji priča, stripova, zanimljivosti, šala, glavolomki, zagonetaka i dječjih literarnih i likovnih radova… Oni željni malo ozbiljnijih sadržaja, u rubrici »Biblijske molitve« saznat će, na primjeru Samuelove majke Ane, što je to zavjetna molitva; a u rubrici »Moje zanimanje« što sve radi psiholog. »Makov psiholog« pak, u šaljivom tonu »Psihotesta«, pitajući čitatelje »Znate li i gubiti«, podsjeća da se život ne sastoji samo od pobjeda, u kojima se svi znaju snaći.

Vaši urednici