Obiteljska krunica!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2020/10/MAK_listopad_2020.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2020/10/MAK_listopad_2020.jpgObiteljska krunica!

Dječji vjerski mjesečnik Mali koncil – Mak u broju za listopad na djeci prikladan i razigran način povezuje i Dane kruha i zahvalnosti, i Marijinu krunicu, i Misijsku nedjelju… sve ono što obilježava deseti mjesec. Dakako, i neizbježnu pandemiju koronavirusa, koja uvelike mijenja ustaljene vjeronaučne i katehetske navike na početku školske, vjeronaučne i katehetske godine. Uz posebne sadržaje o svim navedenim temama – u rubrikama kao što su »Pisma iz misija«, »Biblijska molitva«, »Iz vjeroučiteljeve bilježnice« ili »Martin dnevnik« – listopadski Mak svoje vjerne čitatelje poziva na listopadsku »moguću misiju«: obiteljsku krunicu!
Poziva ih da u »mjesecu krunice« oni budu »misionari« u vlastitim obiteljima, potičući ih na molitvu Mariji u borbi protiv korone! Jer, uz Marijinu pomoć – uz pomoć njenih »zrnaca koja tješe i hrabre« – već se pobjeđivalo različite protivnike: od sebe samih pa do velikih i pravih neprijatelja poput gusara ili osmanlijske vojske kod Lepanta, o čemu zbore Makov dramolet pod nazivom »Bitka kod Luke« te lijepa legenda o viškoj Mariji Gusarici, u rubrici »Bojim srcem svojim«, te naročita zagonetka na stražnjim koricama, posvećena krunici.

Listopadski Mak poziva čitatelje i na jedinstveno hodočašće »Stazama mirisnih ruža Isusovih«, odnosno dviju svetih Terezija čiji su spomendani u tom mjesecu, a novim prvopričesnicima i njihovim katehetama nudi se nova rubrika za pripravu na sakramente ispovijedi i prve pričesti, pod nazivom »Prvopričesnici na (Mak)zadatku«. Uz posebne listopadske sadržaje novi Mak, po običaju, donosi preobilje sadržaja i u drugim redovitim rubrikama: od »Slikopriče« i »Priče« (ovaj puta o pravim prijateljstvima), do »Proletuša« ili »Blaževe pošte« (koja djeci odgovara na pitanje kako protiv treme), pa sve do »Psihotesta«, »Glavolomki« ili »Zagonetaka« vjeronaučne tematike. Na stranicama broja za deseti mjesec su i imena i radovi prvih nagrađenih u ovoj školskoj godini, onih koji su najljepše obojili i priredili svetoga Jeronima s lavom, no tu je već i novi nagradni zadatak: urediti i napuniti košaricu jesenskim plodovima, koje će čitatelji pronaći na tvrđem Makovu umetku!

Vaši urednici