Na vjeronauku – Vjeroistražitelji!

https://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2021/10/MAK_Listopad_2021_naslovnica.jpghttps://mak.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2021/10/MAK_Listopad_2021_naslovnica.jpgNa vjeronauku – Vjeroistražitelji!

Od listopadskog broja dječji mjesečni časopis »Mali koncil – MAK« ne samo što je »deblji« za osam stranica već je i doslovce postao vjeronaučni list, donoseći svojim mladim čitateljima i njihovim vjeroučiteljima novi prilog pod nazivom »Vjeroistražitelji«, koji đacima od prvoga do četvrtog razreda želi biti pratitelj i prijatelj i na redovnim vjeronaučnim susretima. Uz već djeci poznate likove Klaru i Ivana, iz njihovih vjeronaučnih udžbenika, »Vjeroistražitelji« nude pravu vjeronaučnu pustolovinu, potragu za skrivenim blagom vjere, koje će djeca otkrivati na zabavan i zanimljiv, poučan i radoznao način, a vezano uz školski vjeronauk.
Sve ne ostaje tek na stranicama časopisa, jer nakon »probijanja šifri« i »otkrivanja misterija« u MAK-u, uporni će vjeroistražitelji – razredne ekipe i njihovi vjeroučitelji – dolaziti i do digitalnih sadržaja, u obliku virtualnih putovanja ili razgovora s osobama koje znaju više, te će dodatno obogatiti njihovo znanje o vjeri.
Uz »vjeroistražiteljsko putovanje«, koje će potrajati sve do kraja katehetske godine, »redovni« MAK mladim čitateljima donosi uobičajeno obilje sadržaja, posebice onih vezanih uz blagdane i istaknute dane, kojima je listopad prebogat. Tako rubrika »Pisma iz misija« na usta hrvatskih misionara progovara o Misijskoj nedjelji, uz blagdan svetoga pape Ivana Pavla II. čitatelje dočekuje priča »Foto Vatikan«, a Dani kruha i zahvalnosti za Božja dobročinstva pozivaju na nagradni zadatak s kartonskog umetka MAK-a. Nije zaobiđena ni Gospina krunica, ni listopadska svetica koja je željela »biti ljubav u srcu Crkve«. Rubrika »Molitvene geste« poučava čitatelje što znači klečati pred Bogom, u »Ministrantskom kutku« saznat će što je to patena, a dramolet pod nazivom »Tetovaža« na zanimljiv način promišlja trebaju li mladima takvi ukrasi. Bojanke, zagonetke, testovi, »proletuše«, glavolomke, šale te neizbježna »Slikopriča« zaokružuju listopadsko izdanje »Maka«, dovoljno bogato da ga se može listati, čitati, odgonetavati i ispunjavati cijeloga mjeseca.

Vaši urednici